K
koczyk
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam sprawa wygląda nastepująco, jestem w trakcie zakładania własnej działalności gospodarczej - Diagnostyka komputera pojazdów oraz montaż autoalarmów i zabezpieczeń. Mam pewną dolegliwość z prawym barkiem a mianowicie zerwany stożek rotatrów braku prawego , ręka na ogół jest sprawna ale staw mój ma straszną niestabilność co skutkuje wyhaczaniem barku prawego(ostatnio zdarzyło się to przy zakładaniu bluzy), konieczny bedzie zabieg z rehabilitacja od 2 do może i nawet 6 miesięcy, czekam na badania i możliwe że nawet po 2 miesiącach od otwarcia działaności będe zmuszony poddać się temu zabiegowi, czy ZUS po wykazaniu moich dochodów z tych danych np 2 miesięcy będzie mi wypłacał jakieś odkoszdowanie abym mógł utrzymać działaność do uzyskania pełnej sprawnośći ręki ? Nie wiadomo czy operacja będzie konieczna ale na 90% wiem że tak. Zastanawiam się co robić ponieważ nikt za mnie tego nie utrzyma jeżeli sam nie będę pracował a po zabiegu będzie cieżko wykonywać swoją pracę jedną ręką, jest to wręcz niemożliwe .... co z tym teraz zrobić, termin założenia działaności nie jest do przełożenia ponieważ składam wniosek o dofinansowanie jestem w kropce teraz proszę o jakąś poradę. Pozdrawiam