Własna działalność, koszulki i nadruki

• Autor wątku Autor wątku rybazmarsa88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rybazmarsa88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Wiem, że temat, który rozpocznę jest tematem rzeką, ale prosiłbym o rzeczowe odpowiedzi. Temat przedstawia się następująco. Planuję z żoną otworzenie internetowej sprzedaży ubrań dla dzieci i rodziców. Mowa o koszulkach w stylu ojciec-dziecko matka-dziecko, czyli rozmiar np. Koszulki dla mamy i taki sam analogiczny rozmiar tej samej koszulki z tym samym wzorem dla córki bądź syna. Problem przedstawia się następująco. Jeżeli wybierzemy drogę kupna białych zwykłych ubrań i nanoszenia druku na nie to czy możemy je sprzedawać? Czy właściciel koszulek które będziemy sprzedawać dalej musi o tym wiedzieć? Jeżeli musi to czy może od nas wymagać profitu ze sprzedaży? Czy jeżeli kupię sto koszulek białych i naniosę na nie poprzez różne sposoby dany nadruk (wiem, że temat sprzedaży koszulek z logo czy grafiką to dobrze inny temat) to czy ten kto te koszulki mi sprzedał musi o tym wiedzieć? Wiem, że można z hurtowni kupować ubrania i sprzedawać, ale kupno ubrań i nanoszenie na nich druków wydaje się być tańszym rozwiązaniem. I dochodzi pełen wachlarz możliwości nanoszenia dowolnych grafik na takie ubrania np. Własno zrobionych. Co myślicie? Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość.

rybazmarsa88 napisał:
... Problem przedstawia się następująco. Jeżeli wybierzemy drogę kupna białych zwykłych ubrań i nanoszenia druku na nie to czy możemy je sprzedawać? Czy właściciel koszulek które będziemy sprzedawać dalej musi o tym wiedzieć? ...
Możecie, nie musi.
rybazmarsa88 napisał:
... nanoszenia dowolnych grafik ...
Nie dowolnych, a tylko takich na jakie uzyskacie odpowiednie zezwolenie. W przypadku grafik dostarczonych przez klienta warto zapoznać się z tematem opłaty reprograficznej.

Użyj też opcji Szukaj bo temat był wielokrotnie omawiany.

Powrót