Własna działalność rejestracja płatnika VAT-R

• Autor wątku Autor wątku opis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

opis

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, wysłałem wniosek o rejestracje jako płatnik VAT.

Dziś dostałem maila iż mam dostarczyć do urzędu tytuł prawny o danego adresu. Problem w tym, że jestem pod tym adresem tylko zameldowany, a mieszkanie jest na ojca. Co mam w tym przypadku im wysłać? Jakieś użyczenie mieszkania tak jak czytałem? Nie mam pojęcia a dodzwonić się do nich nie dałem rady ani na maila nie odpisują. Z góry dziękuję za odpowiedź

Może być umowa użyczenia.
I przy okazji uprzedzić ojca, że przyjdzie parka urzędników skarbowych z wizytą (może w czasach koronawirusa odpuszczą wizytacje siedziby i zarejestrują do VAT)

Pan_robotnik napisał:
Może być umowa użyczenia.
I przy okazji uprzedzić ojca, że przyjdzie parka urzędników skarbowych z wizytą (może w czasach koronawirusa odpuszczą wizytacje siedziby i zarejestrują do VAT)

Też tutaj mieszkam. Pracuję na własnej działalności w innej firmie więc musiałem gdzieś zarejestrować.

A jak ma ta umowa użyczenia wyglądać? I czy trzeba od niej odprowadzać jakiś podatek? Bo i takie rzeczy wyczytałem

Też mieszkasz - a w pierwszym poście napisałem, że jesteś tam TYLKO zameldowany... (co wy wszyscy macie z tym zameldowaniem??? jakie to ma znaczenie?)
Wzór z Internetu.
Z tego tytułu masz przychód w naturze - ale w grupie zerowej jest on zwolniony - więc żaden podatek z tego nie będzie.

Powrót