wniesienie skargi do WSA

• Autor wątku Autor wątku marcin_mateo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcin_mateo

Użytkownik
Odpowiedzi
117
Dobry wieczór,

Pismem z dnia 22 czerwca 2015 r. na podstawie art. 37 § 1 KPA złożyłem wezwanie do usunięcia naruszenia prawa w związku z bezczynnością organu.

Następnie 26 sierpnia 2015 r. złożyłem skargę za pośrednictwem tego organu do WSA.

Oczywiście nie było żadnej reakcji organu po złożeniu wezwania do usunięcia naruszenia prawa.

Dziś zwróciłem uwagę, że pomiędzy tymi czynnościami jest więcej niż 60 dni, czy w takim razie WSA odrzuci moją skargę? Jeśli tak to czy jest jakieś wyjście z tego? Nie dostałem jeszcze listu z WSA o uiszczeniu opłaty. Nie chciałbym przez niezmieszczenie się w terminie 60 dni stracić tej opłaty i ponieść ewentualne koszty sprawy w WSA.

Dziękuję!

Skarga zostanie odrzucona przez WSA ze względu na przekroczenie terminu na wniesienie skargi.

Przykład: wyrok NSA, sygn. akt: I OSK 696/09

dziękuję, tego się obawiałem po przeczytaniu informacji dostępnych w internecie, ale wlałem się upewnić.

nic tylko pozostaje wycofać skargę bo pewnie jeszcze nie została przesłana do WSA i za kilka dni złożyć nowy wniosek z wezwaniem do usunięć naruszeń prawa i dalej nowa skarga

Powrót