wniesienie sprawy

• Autor wątku Autor wątku Jacek1703
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jacek1703

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam
Chcę pozwać do sądu firmę, która sprawdzała mi samochód przed zakupem. Zlecenie było w maju 2019 r. Samochód został sprawdzony, według nich wszystko było ok. Kilka miesięcy później okazało się, że w tym samochodzie nie było katalizatorów (zostały wycięte i miejsce wycięcia zaspawane). Jednym z elementów sprawdzenia samochodu były wszelkie naruszenia konstrukcji lub ingerencji w konstrukcję. Oczywiście na raporcie firmy wszystko było ok. Pisałem do nich już kilka razy, wzywałem do zwrotu opłaty i zadośćuczynienia, a ostatnio wysyłałem pismo przedsądowe.
Firma jest z Warszawy, ja mieszkam w Słupsku. Moje pytanie dotyczy tego czy moja sprawę mam wnieść do Sądu Rejonowego w Słupsku? Czy mogę ją wnieść w uproszczonej formie (koszt wymiany szacuje na ok 3000 zł)?

z góry dzięki za pomoc

Czy podczas kilku miesiecy pomiedzy kupnem a sprawdzeniem katalizarorow byl w jakims warsztacie ?

Regand napisał:
Zacytuj punkt z umowy z którego się nie wywiązali.

"ü Weryfikacja podwozia na warsztacie (luzy, wycieki, korozja, ingerencje w konstrukcje itd) – podnosnik/kanał do uzgodnienia ze sprzedającym"

Powrót