Wniosek - lustracja konta

• Autor wątku Autor wątku Skalarek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Skalarek

Użytkownik
Odpowiedzi
40
Witam

Jestem na etapie sądowej sprawy o zapłatę. Dłużnik twierdzi, że nie ma żadnych oszczędności na kontach bankowych. Ja jednak dowiedziałem się że kłamie. Chcę aby sąd "zlustrował" jego konto bankowe. Jak zatytułować taki wniosek do Sądu ?

Pozdrawiam :)

Skalarek napisał:
Jestem na etapie sądowej sprawy o zapłatę.
Co ma stan konta dłużnika wspólnego z tym, czy Twoje roszczenie jest zasadne, czy nie? A tylko o tym będzie rozstrzygał sąd.
Skalarek napisał:
Chcę aby sąd "zlustrował" jego konto bankowe.
Nic z tych rzeczy. Dobra wiadomość jest taka, że jak już będziesz mieć tytuł wykonawczy (wygrasz sprawę o zapłatę), to będziesz z nim mógł pójść do komornika, a ten na Twój wniosek "zlustruje" dłużnikowi i rachunki bankowe, i dochody, i ruchomości, i nieruchomości itp.

Dzięki Robile. Amelia jesteś bystra jak woda w klozecie. Pozdrowionka bystrzacho.

Proszę nie obrażać wolontariuszy. Jakie pytanie, taka odpowiedż.
I zastanów się dlaczego @Robilee użył cudzysłowu.

A może zamiast "lustrować" wystąpić do sądu z wnioskiem o zabezpieczenie roszczenia na koncie.... :)

ferdek125 napisał:
A może zamiast "lustrować" wystąpić do sądu z wnioskiem o zabezpieczenie roszczenia na koncie.... :)
Po takiej informacji z sądu, iż konto ma być "zlustrowane" na pewno główny "lustrator" coś znajdzie.

Szanowny Panie, lepiej będzie jak szybko z nakazem uda się Pan do Arcy Lustratora Komornika. On bardzo szybko je sprawdzi, aczkolwiek obawiam się, że do tego czasu dłużnik pozbędzie się dowodu w postaci gotówki.

Powrót