Wniosek o badania psychiatryczne dla strony

• Autor wątku Autor wątku catnips
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

catnips

Stały bywalec
Odpowiedzi
414
Witam,
mamy na współwłasności sprawę w sądzie o jej zniesienie z działem spadku. Ja obecnie tam nie mieszkam, mieszka matka z moją siostrą nieletnią. Problemem jest współwłaściciel i wnioskodawca tej sprawy, którego zachowanie coraz bardziej wymyka się spod kontroli : od początku na rozprawach awanturował się, ubliżał naszemu adwokatowi, pisał obraźliwe pisma procesowe, na wizji lokalnej w 2012 r gdzie był biegły pobił matkę na oczach siostry /matka miała obdukcję lekarską, art. 157 par.2 KK/, pod nieobecność matki w domu gromadzi jej śmieci, wyrzuca gruz, ostatnio gdy wyszła na kilka godzin z domu a siostra tego dnia rano wyjechała na zieloną szkołę - wyburzył bez pozwolenia taras przylegający do pokoju matki. Teraz ma okno balkonowe 1,5 m nad ziemią, nie może zejść do ogrodu... Pinb stwierdził samowolę budowlaną.

Matka boi się wyjść teraz z domu, nie wiedząc co zastanie po powrocie...

Czy w takiej sytuacji możemy złożyć do sądu wniosek o badania psychiatryczne ? Ten pan sam wychowuje nieletniego syna, moja siostra też na te zachowania patrzy codziennie, ma to wpływ na jej psychikę, moja matka od kilku lat leczy się na nerwicę, która się pogłębia...

Co można w tej sytuacji zrobić ?
Zachowanie tego pana jest nieprzewidywalne:(

Pozdr

Powrót