Wniosek o dofinansowanie na rozpoczęcie działalności gospodarczej

• Autor wątku Autor wątku Piotrek129010
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piotrek129010

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,
Chcę złożyć wniosek o dofinansowanie na rozpoczęcie działalności do pup. Czy muszę posiadać lokal do przetrzymywania narzędzi, czy mogę przykładowo przetrzymywać je w samochodzie? Jak to jest na dzień dzisiejszy z żyrantami?słyszałem że znajomym wystarczył tylko weksel podpisany przez siebie o poddaniu się egzekucji.

z góry dziękuje za odpowiedź
Piotr

To nie jest sprawa do rozstrzygnięcia na forum. Na Twoje pytanie może Ci odpowiedzieć tylko PUP, w którym będziesz ubiegać się o środki.

powiem tak
lokal musi być do przechowywania wszystkiego co się kupi za dodację nawet przyczepka.
a jeśli o chodzi żyrantów to muszą być 2 osoby z dochodem określona kwota
jeśli ma męża czy żonę to musi być z żyrantem osobiście w PUP

W zależności jakie to jest dofinansowanie, jeśli z PUP ok 20 tys. to potrzebny jest 1 poręczyciel, który posiada min. 2 tys. brutto i ma etat, jeśli ubiegasz się o dofinansowanie z UE 40 tys. potrzebujesz 2 poręczycieli z min. 2 tys. brutto i dodatkowo od 12 m-cy na etacie. Wszystko masz napisane w regulaminie dotacji.

Niestety, zasady odnośnie liczby poręczycieli, rodzaju ich umowy jak i wysokości ich dochodu nie są we wszystkich PUP-ach jednakowe. Fakt, że w znanym nam PUP tak jest nie oznacza, że w innym na drugim końcu Polski zasady są identyczne. Stąd też po taką wiedzę trzeba się udać bezpośrednio do źródła, czyli do PUP-u, w którym bezrobotny będzie się ubiegał o przyznanie środków.

W takich sytuacjach forum nie jest rzetelnym źródłem informacji.

Ostatnia edycja:
Powrót