Wniosek o wyrejestrowanie z urzedu pracy

• Autor wątku Autor wątku mitek1122
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mitek1122

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam
Zarejestrowałem sie w urzedzie pracy na początku grudnia.
Jednak pod koniec grudnia planuje się wyrejestrować na swój wniosek gdyż po nowym roku mam wstawić się do podpisu listy a nie bedzie mnie wtedy w miejscu zamieszkania.
Pytanie brzmi:
Czy jeżeli się sam wyrejestruje powiedzmy 28 grudnia to bede miał jeszcze ubezpieczenie zdrowotne przez 30 dni?
Czy jest jakiś okres karencji do ponownej rejestracji w urzedzie pracy np: dzień,tydzień,miesiac? (zaznaczam tutaj że wyrejestrowanie nastąpi na mój wniosek bez podania przyczyny a nie z tytułu np niestawiennictwa sie w wyznaczonym terminie)

mitek1122 napisał:
Czy jeżeli się sam wyrejestruje powiedzmy 28 grudnia to bede miał jeszcze ubezpieczenie zdrowotne przez 30 dni?
Tak.
mitek1122 napisał:
Czy jest jakiś okres karencji do ponownej rejestracji w urzedzie pracy np: dzień,tydzień,miesiac? (zaznaczam tutaj że wyrejestrowanie nastąpi na mój wniosek bez podania przyczyny a nie z tytułu np niestawiennictwa sie w wyznaczonym terminie)
Nie ma. Może się Pan zarejestrować ponownie nawet następnego dnia po wyrejestrowaniu o ile oczywiście już będzie Pan zdolny i gotowy do podjęcia pracy.

Powrót