wniosłam sprzeciw od nakazu zapłaty

• Autor wątku Autor wątku hshalinka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hshalinka

Użytkownik
Odpowiedzi
38
wniosłam sprzeciw od nakazu zapłaty w elektronicznym postępowaniu upominawczym.Sąd w Lublinie stwierdził skuteczne wniesienie sprzeciwu i utratę mocy nakazu zapłaty w całości.przekazując sprawę do Sądu właściwego dla mojego miejsca zamieszkania.Sprawa dotyczy przedawnienia płatności.Czy ktoś wie co dalej będzie się działo w mojej sprawie:what:

sąd wlaściwy podejmie odpowiednie czynności, być może wezwie panią do uzupelnienia braków formalnych lub/i do złożenia odpowiedzi na pozew, potem zostanie pani zawiadomiona o rozprawie, odbędzie się rozprawa i sąd wyda wyrok.

Panie Krzysztofie czy muszę być obecna na tej sprawie

po pierwsze, nieobecni nie mają racji. wiec tak dla przypilnowania wlasnej sprawy lepiej być.
po drugie, to sąd decyduje, czy obecność jest obowiązkowa czy nie. jesli wnosila pani o przesłuchanie stron to trzeba. w wezwaniu będzie wyraźne napisane, że obecność jest obowiązkowa.
po trzecie, zależy co pani napisała w sprzeciwie lub napisze w odpowiedzi na pozew, bo od sily argumentow zalezy wynik sprawy.

Napisałam że płatność jest przeterminowana-czy jakoś tak ....Bardzo dziękuję za mądre odpowiedzi

Powrót