Wojsko -składanie przysięgi ,a bronienie konstytucji .

• Autor wątku Autor wątku koniuszkobrat
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

koniuszkobrat

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam
Po odbyciu szkolenia składa się przysięgę . Ja będę w takiej sytuacji .
W przysiędze jest napisane ,że.
"
bronić jej niepodległości i granic.
Stać na straży Konstytucji,

Czy to oznacza ,że będę mógł podjąć samowolne działania w stosunku do władzy , policji, urzędników , sędziów, polityków , UE , czy innych organów państwowych ,w sytuacji ,gdy dojdzie w mojej ocenie do złamania zasad ?
Będę mógł legalnie zabijać przeciwników ojczyzny Polskiej ?

Człowieku jak pytam o przysięgę ,a że przysięga wiąże się z politykom to już nie mój problem . Nie masz ochoty to nie odpowiadaj i tyle .

A Ty zapoznaj się z Konstytucją zanim takie pytanie zadasz.
Temat kwalifikuje się do zamknięcia.

emerytwojskowy
Ty natomiast zapoznaj się z przysięgą . Nie mój problem ,że temat jest dla ciebie drażliwy.
Przysięga zobowiązuje żołnierza do chronienia konstytucji , zagwarantowania bezpieczeństwa ojczyźnie . Jak by przysięga nie miała żadnego znaczenia to by Mnie nikt nie zmuszał do jej składania.

Natomiast bełkot odnośnie interpretacji zapisów konstytucji pozostawię bez komentarza bo w zależności jakie hieny rządzą to sobie interpretują prawo na swój własny adwokacki pseudo sposób,a naród ciągle zniewolony .

ejtykoles napisał:
Pierwsze co to masz słuchać rozkazów.
Nie rozkazów mój kochany .Najpierw mam słuchać przysięgi i własnego rozsądku . Byłby rozkaz ,że mam mordować Polaków , albo wywołać wojnę domową i co ? Mam posłuchać ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót