Wojsko

• Autor wątku Autor wątku Council
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Council

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszystkich,

Mam pewne pytanie dotyczące wojska, a dokładnie jak to wygląda z poborowymi z roku 2008 którzy nie załapli sie na ten ostatni pobór w grudniu08 .

Obecnie przebywam za granicą i jestem poborowym z zeszłego roku, otrzymałem książeczkę wojskową z przydzieloną mi kategorią A.

Dzwoniąc Do WKU powiedziano mi że nie zostało wydane jeszcze rozpożadzenie w tej sprawie, które ma być wydane pod koniec styczńą bądź Lutego 09. Czy ktoś z was wie co to rozpożądzenie będzie nakazywać? Jakie będą moje możliwości. Czy będe, jak i wielu inych musiał tracić rok w wojsku czy może jednak będzie to tylko formalność.

Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi

Skoro go jeszcze nie ma to trudno pisać co będzie nakazywać. Ogłoszą je to się zobaczy.

Jednak warto zauważyć, że zniesiono obowiązkowy pobór, więc można się spodziewać przeniesienia do rezerwy...
Takie jest moje zdanie ;-)

Ok. dzieki za odpowiedz.

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy nawet, jesli jestem poszukiwany za uchylanie sie od wojska nakazem z zeszlego roku, po powrocie do Polski, z lotniska zostane od razu wsadzony do wiezienia czy wyslany do jednostki?

Czy moze raczej odbyla by sie sprawa z moim udzialem i zostalo by orzeczona kara pieniezna lub kara w zawieszeniu? czy ktores z panstwa sie orientuje w tym temacie??

Dzieki za odpowiedz i sorki za ortografie ale pisze z angielskiej klawiatury

Powrót