Wokanda

• Autor wątku Autor wątku Klaudiaa9999
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Klaudiaa9999

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, dużo już naczytałam się na ten temat, ale wciąż nie znalazłam na to odpowiedzi. Mianowicie chodzi o to, że moja mama przebywa w zakładzie karnym nr 1 w Grudziądzu. Została przeniesiona z zakładu karnego w Krzywańcu. Jej kara wynosiła 14miesięcy, wiem, że szanse na 1 wokandę dostaję się po połowie kary, którą właśnie odbyła, ale wciąż nie mamy żadnych informacji w tej sprawie. Dodam jeszcze, że zakład karny, w którym przebywa sam wystąpi o przedterminowe zwolnienie. Ponadto w tym zakładzie urodziła dziecko, dość często choruje, ma bardzo pozytywne opinie z zewnątrz jak i od wychowawców obu zakładów. Moje pytanie brzmi: Jakie są szanse, że uda jej się wcześniej wyjść? Czy to, że zakład sam chce o to wystąpić zwiększa szanse na wcześniejsze wyjście? Czy adwokat byłby wstanie zrobić coś więcej w tej sprawie? Bardzo proszę o szybką odpowiedź.

Mysle ze skoro zaklad karny sam wystapil o wpz to ma bardzo duze szanse na wyjscie. Musi czekac. Niech zapyta wychowawce o termin wokandy

Właśnie moja mama nie uzyskała żadnej informacji w tym temacie. Jaki jest czas oczekiwania na jakąkolwiek odpowiedź? Dodam, że połowa kary minęła 15lutego.

Ale jaką chce uzyskać odpowiedź więźniarka? Bo z twojego wpisu nie wynika czego chce się dowiedzieć ...

forg napisał:
Ale jaką chce uzyskać odpowiedź więźniarka? Bo z twojego wpisu nie wynika czego chce się dowiedzieć ...

nie grzeczniej brzmi "skazana" ?

Skazana to nie jest rownoznaczne z tym ze przebywa w zk. Wiezniarka to dobre okreslenie w tym przypadku

Powrót