Wokanda

• Autor wątku Autor wątku Magda Krzyś
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Magda Krzyś

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Będziemy się starać o przedterminowe zwolnienie. Mój chłopak skazany na 18 m-cy właśnie będzie mijać połowa. Mamy dziecko z cukrzycą ma orzeczenie o niepełnosprawności mamy zaświadczenie że po wyjściu będzie miał pracę. Ma nienaganne zachowanie właśnie go przenieśli z oddziału zamkniętego na pół otwarty. Co jeszcze możemy złożyć?

Przepraszam. Ale jakaś podpowiedź?

A podasz wszelkie szczegóły związane z przestępstwem chłopaka? Przedstawisz szczegółowo jego "karierę" za kratami? Zapewne nie. Zatem jakiej podpowiedz oczekujesz? Przeczytaj artykuł 77 kodeksu karnego, odnieś do sytuacji chłopaka i wyciągnij wnioski.

Uwierz - sztampowe argumenty, wzięte wprost z internetu nie przekonają żadnego sędziego. Chore dziecko nie jest argumentem by przedterminowo zwolnić przestępcę.

Dostał 18 miesięcy za to że jadąc z kumplem na motorze mieli "biały proszek " gdzieś pod siedzeniem. Szukam pomocy gdzie się da bo niestety leczenie kosztowne a ja utrzymuje się tylko z zasiłku na chore dziecko. Wiem że Internet niewiele pomorze Ale na adwokata mnie nie stać....

A wiesz dlaczego rozpoczął odbywanie kary od zakładu karnego typu zamkniętego? To jest bardzo istotne - bo oznacza, że istniały przesłanki by dodatkowo go izolować. Sam fak t awansu do zk typu półotwartego świadczy na jego korzyść ale nie świadczy o tym, że należy go przedterminowo zwolnić. Wychodził na przepustki?

Raczej proponuję byś obmyślała wersję alternatywną utrzymywania siebie i dziecka - bez chłopaka.Tak na wszelki wypadek.

niewiele
to ze zmienili mu grupe na jednym zakładzie ma sie nijak do opinii o nim w kolejnym zakładzie - niestety na półotwartym teraz od zera bedzie pracował na swoja opinie

jezeli skazany został za posiadanie narkotyków to nikłe szanse ze wyjdzie na warunkowe chyba ze wystapi o to ZK

Najlepiej spełnić przesłanki które mogą ułatwić sprawę. Ciężka sytuacja rodziny ma się nijak do jego kary. Równie dobrze mógł nie zadawać się z takimi osobami. Aby otrzymać przedterminowe zwolnienie dobrze mieć przepustki, dobra opinie,prace wolnościowa,wystąpienie i tak na prawdę nie dużo kary do zabrania. Wystąpienie zakładu też nie zawsze da radę wszystko załatwić.

Powrót