Wolność słowa

• Autor wątku Autor wątku paradigle
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paradigle

Użytkownik
Odpowiedzi
39
"Komentarz, którego dotyczyła Twoja odpowiedź z 29.05.2015 (18:37), został usunięty. Twoja odpowiedź nie będzie widoczna."
Na interi skomentowałem wyniki najnowszego badania dotyczącego sondażowych wyników do sejmu:

"Sensacyjny sondaż pracowni Estymator dla "Newsweeka". Partia Pawła Kukiza przegoniła Platformę Obywatelską i znajduje się na drugim miejscu. Prowadzi PiS wraz z Solidarną Polską oraz Polską Razem - ten blok notuje 36-procentowe poparcie."

mój komentarz który został usunięty:

"Chyba nikogo to nie dziwi? a wynik Kukiza będzie pewnie jeszcze lepszy, jak okaże się jakim prezydentem wszystkich polaków jest A.Duda"

Powrót cenzury rodem z Mysiej?
Nienawidze jak ktos usuwa mi posty, to chyba już się dało zauważyć na FP ?:ooo:
Więc zapraszam do dyskusji, może troche na zasadzie "u nas jest jak jest, ale zobacz jak tam jest źle":D:)

Nie będzie dyskusji, gdyż byłaby ona niezgodna z regulaminem FP.

Znaczy czemu mamy nie rozmawiać o prawie na FP? 0.0
Dokładnie chodzi mi o to, czy własność prywatna może ograniczać prawa zagwarantowane w ustawie zasadniczej.
Dla przykładu, czy szpital prywatny może odmówić leczenia pacjentowi?
Oczywiście nie.
Ale to tylko teoretycznie, bo nawet szpitale państwowe nie przestrzegają tego prawa.
Kolejny przykład, zamknięte osiedla...mój dziadek miał spory kawal ziemi ale sam z siebie nie zagrodził całego terenu, tylko zostawił ścieżkę, żeby ludzie nie musieli popylać dookoła.
Czy telewizja prywatna może kłamać? bo jest prywatna.
My tu na FP mamy regulamin, co prawda rodem z fali wojskowej, ale jednak.
Natomiast portale typu interia ostrzegają owszem że nie wolno zamieszczać treści łamiących prawo, ale nie ze maja prawo wyrzucic posta ze wzgledu na światopogląd.
Ten Temat łamie regulami w sposób, że wynika to z oceny, czy z konkretnego punktu?

Ostatnia edycja:
paradigle napisał:
... Nienawidze jak ktos usuwa mi posty, ...
To bardzo łatwo przekuć na pożegnanie, hm, na zawsze. :ooo:
paradigle napisał:
... My tu na FP mamy regulamin, co prawda rodem z fali wojskowej, ...
Ale twardszy od wosku, a po podgrzaniu, wbrew niektórym oczekiwaniom, twardnieje jeszcze bardziej.

Ostatnia edycja:
czyli posedl jo se lacke kosic? ;)

Cóż, jak se naostrzył tak skosił, do zobaczenia po żniwach.

Powrót