working tax credit

• Autor wątku Autor wątku Kaminka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kaminka

Czesc wszystkim! Moj kolega staral sie o zasilek working. On pracuje , jego zona nie. Maja male dziecko. Kolega pracuje na part time , 16 godzin na tydz. no i przyznali mu child tax credit a workingu nie, czy wiecie moze dlaczego tak sie stalo? Z gory dziekuje za wszelka pomoc.

byc moze dochod roczny jaki maja jest za duzy - w decyzji na pewno ma to wszystko wyjasnione.

Trudno jest mi powiedziec - musi On sp[rawdzic decyzje , ktora od nich dostal tam na 100 % jest to wyjasnione.

mam pytanie chodzi o moich rodzicow od pazdziernika pracuja w UK obydwoje zarabiaja mniej wiecej ok 200f tygodniowo mozna juz ocenic czy nalezy Im sie working tax credit?
z gory dziekuje za odpowiedz :)

wspolnie nie mozecie miec wiecej jak 18 tys. rocznie.

Eliss napisał:
Trudno jest mi powiedziec - musi On sp[rawdzic decyzje , ktora od nich dostal tam na 100 % jest to wyjasnione.

widzialam decyje kolegi i tam bylo napisane ze zarobil 6000 za rok 2008-09, chociaz ze za ten rok jeszcze sie nie rozliczal bo nie pracowal jako self-employed. dopiero teraz sie bedzie rozliczal. Nie rozumiem tego.. czy to byl powod odmowy working ze kolega nie pracowal , to skad mu sie wzielo to 6000 ???

do 16 h tyg nie przysluguje WTC skoro masz ta decyzje w rece to przeczytaj dlaczego nie otrzymal WTC.

kolega staral sie o working razem z zona, maja dziecko, niestety ale w decyzji nie ma wytlumaczenia dlaczego nie nalezy mu sie working. kolega pracuje 16 h na tydz.

no to powinien starac sie o Income Support a nie o WTC takie jest moje zdanie.

Witam mam pytanie pobieram z partnerem tax i chaild tax bo mamy dziecko.Ja nie pracuję a partner teraz zmienia pracę i z 6,50 na godzinę dostanie 7,90.Musimy to zgłosić do revenue ale umowe dopiero dostanie za 3 miesiące po okresie próbnym.No i teraz jest problem bo czasami ma nadgodziny i ta wypłata jest ruchoma nie wiemy jaką kwotę podać.Czy możemy w przybliżeniu i czy jak podamy 17000 to nam zabiorą ten dodatek?Dodam ,że dziecko przekroczyło rok i już nam zabrali 40 funtów więc wcale tak dużo nie dostajemy.:(

Powiadomcie Revenue że wasz przewidywany dochód będzie większy niż podaliście wcześniej.Podajcie w przybliżeniu. Czy zabiorą całkowicie dodatek to zależy od waszej sytuacji ale jeśli podacie że zarobi mało a potem się okaże,że jednak było więcej to po rozliczeniu roku podatkowego będziecie musieli zwrócić nadpłatę. Jeśli partner ma nadgodziny i będzie różnica w dochodach z tego wynikająca to każdego funta tej różnicy będzie trzeba oddać Revenue.
Pozdrawiam

Powrót