Wpisanie swojego numeru na ***.pl. Bezpieczeństwo..

• Autor wątku Autor wątku Rafałek2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rafałek2

Chcialem doładowac transfer na *** i tam była opcja wpisania numeru telefonu i wpisalem tam ten swoj numer. Okazalo sie ze nie dostałem smsa z kodem, potem dowiedzialem sie że jest to opcja tylko dla Orange ja mam Virgin Mobile. Były tam jakieś regulaminy też ktore akceptowalem kilkakrotnie bo probowalem wiele razy wpisać tam ten swój numer. Boje się że zarejestrowany numer telefonu (dojsc do danych osobowych) mogą jakoś wykorzystać jacys oszusci i zaciagnąć jakieś kredyty na mnie. Po prostu boje sie że jakiś dług tam będzie rosl i komornik np wejdzie na dom moim rodzicom. Niby glupie ale jakoś taką depreche mam z tym związaną.. Moglibyście oblukac to dla mnie :)? *** mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Żeby zaciągnąć kredyt potrzebne są dane osobowe, dokumenty je zawierające. Jaka instytucja udziela kredytu na nr telefonu? Możesz spać spokojnie.

BS82 napisał:
Żeby zaciągnąć kredyt potrzebne są dane osobowe, dokumenty je zawierające. Jaka instytucja udziela kredytu na nr telefonu? Możesz spać spokojnie.

Czyli nawet jesli bym akceptowal tam bog wie co to i tak nie da sie w taki sposob zaciagnac kredytu?

Na przyszłość dobra rada - zacznij czytać to, na co klikasz, nie będziesz musiał się denerwować.

Napisałam Ci już, co jest potrzebne do zaciągnięcia kredytu.

BS82 napisał:
Na przyszłość dobra rada - zacznij czytać to, na co klikasz, nie będziesz musiał się denerwować.

Napisałam Ci już, co jest potrzebne do zaciągnięcia kredytu.

To byl jakis ogromnie dlugie regulamin. Nie moglabyś wejsc tam w ten link ktory podałem w temacie i obczaić to co i jak? Bylbym wdzieczny. :)

Pomyśl na logikę. Znasz numer telefonu do znajomego. Czyli idąc twoim tokiem rozumienia, możesz wziąć na niego kredyt? Jedyna szkoda jaka mi przychodzi do głowy, to wpis na strony płatne, chociaż tam również wymagają potwierdzenia SMS.

Dashing Fox napisał:
Pomyśl na logikę. Znasz numer telefonu do znajomego. Czyli idąc twoim tokiem rozumienia, możesz wziąć na niego kredyt? Jedyna szkoda jaka mi przychodzi do głowy, to wpis na strony płatne, chociaż tam również wymagają potwierdzenia SMS.

Wiem wiem chodzi Ci o te subskrybcje smesowe . Ale własnie nie wysylalem im zadnego potwierdzenia ponieważ nic mi od nich nie przychodzilo. To byla usluga tylko dla orange chyba. Zakceptowalem tam regulamin zamowien z orange i regulamin portalu chomikuj.

A byłaby taka możliwość że jakiś tam dług moglbym urosnąć do dużych rozmiarow bez mojej wiedzy?

oczywiście, póki nie zrezygnowałes z usługi

Powrót