Wprowadzenie w błąd przed dewleopera

• Autor wątku Autor wątku voknaj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

voknaj

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Dzień dobry,
W czasie galopujących cen nieruchomości zakupiłem mieszkanie od dewelopera. Na rozmowie z deweloperem zaznaczyłem, że interesuje mnie tylko i wyłącznie zakup z miejscem postojowym. Wybrałem mieszkanie miejsce postojowe. Zrezygnowałem z poprzedniej inwestycji, ponieważ ta był a w lepszej lokalizacji. Jednak przy podpisaniu umowy okazało się, że miejsce postojowe, które wybrałem nie przysługuje do tego lokalu. Ceny mieszkań wzrosły już wtedy o 40 000 zł, więc nie mogłem się wycofać. Dzisiaj mam ogromny problem z zaparkowaniem samochodu. Proszę o poradę czy mam szanse ubiegać się o jakieś odszkodowanie albo o zakup miejsca od dewelopera?

A miałeś w umowie napisane, że kupujesz miejsce? Czy tylko o miejscu rozmawiałeś, a potem podpisałeś umowę bez miejsca?

yogi123 napisał:
A miałeś w umowie napisane, że kupujesz miejsce? Czy tylko o miejscu rozmawiałeś, a potem podpisałeś umowę bez miejsca?

Świadomie podpisał umowę (notarialnei) bez miejsca:

jednak przy podpisaniu umowy okazało się, że miejsce postojowe, które wybrałem nie przysługuje

i teraz wali głupa. Zapewne wcześniej - przynajmniej ja tak zawsze mam, a już kilka mieszkać (dziur w ziemi) kupiłem - dostał wzór umowy deweloperskiej na mail by się zapoznać.
Jeszcze notariusz umowę czytał przed podpisaniem.
Dla mnie tu nikt nikogo w błąd nie wprowadził.

Powrót