D
Dzoena
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 22
Pytanie: Witam serdecznie, 27.03.2017 podpisałam umowę o świadczenie usługi kompleksowej z Enea. Ze względu na to iż w lokalu którego umowa dotyczy od kilku lat nikt nie mieszkał konieczne było podłączenie nowego licznika. Podczas wypełnienia wniosku o podłączenie była możliwość wyboru 1fazy lub 3 faz. Ze względu na to, że planuję podłączenie kuchenki elektrycznej planowałam podłączenie instalacji 3 fazowej jednak pani (pracownik Enea) poinformowała mnie, że nie podłącza się od razu licznika 3 fazowego i że powinnam zaznaczyć 1fazę ponieważ "tak się robi" a później można zmienić moc przyłączeniową na większą. Podczas podłączania licznika okazało się, że aby mieć licznik 3 fazowy powinnam od razu takowy zaznaczyć (czyli pracownik Enea wprowadził mnie w błąd) ponieważ teraz jeśli będę chciała zmienić to wiąże się to dla mnie z dość dużymi kosztami plus masą biurokracji. Moje pytanie - co zrobić w takiej sytuacji? Ewidentnie zostałam wprowadzona w błąd przez pracownika, który w mojej ocenie powinien być kompetentną osobą do udzielania takiego typu informacji...