wrobiony w kredyt

• Autor wątku Autor wątku joanan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

joanan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam!
mam problem tego typu, iż mój znajomy został wrobiony w kredyt. Ktoś zawarł w jego imieniu umowę kredytową na meble, on został obciążony całą sprawą. Zgłosił doniesienie do prokuratury o popełnionym przestępstwie, podając iż jest pokrzywdzonym. Badania grafologiczne wykazały, iż jego podpis na umowie jest sfałszowany. Pomimo tego - ostatnio otrzymał zawiadomienie z prokuratury, iż postępowanie zostało umorzone z powodu braku dowodów.
Jakie jeszcze znajomy może podjąć kroki w tej sprawie?

Sądziłam że dowiem się czegoś więcej. Z twojej strony było to mało pomocne. Skoro sama prokuratura nie mogła tego zrobić jak on ma tego dokonać :?:

Postępowanie w tej sprawie prokuratura umorzyła ze względu na brak sprawcy. Można zatem w/w postanowieniem posłużyć się do skierowania wezwania do wierzyciela o zaniechania naruszeń poprzez kierowania do Pani znajomego roszczeń o zwrot kredytu.

pelnomocnikspoleczny napisał:
Postępowanie w tej sprawie prokuratura umorzyła ze względu na brak sprawcy. Można zatem w/w postanowieniem posłużyć się do skierowania wezwania do wierzyciela o zaniechania naruszeń poprzez kierowania do Pani znajomego roszczeń o zwrot kredytu.

Dziękuję serdecznie za bardzo pomocną odpowiedź. Pozdrawiam Joann

Powrót