G
grobelny
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 115
Było sobie postępowanie administracyjne przed Prezesem Sądu Apelacyjnego w Warszawie (dalej PSA). Postępowanie zakończyło się wydaniem decyzji. Od tej decyzji wniosłem skargę do WSA za pośrednistwem PSA. Skarga była przesłana przez e-PUAP i podpisana profilem zaufanym. Skarga została przekazana do WSA i dzisiaj od WSA dostałem wezwanie do usunięcia braków formalnych "poprzez podpisanie skargi i zwrot do Sądu".
Szczerze powiem, że nie za bardzo rozumiem o co chodzi WSA i co ja tak właściwie mam zrobić. No bo przecież skarga już raz została podpisana i nikt ważności tego podpisu nie kwestionował. Czy przy postępowaniu przed WSA podpis z e-PUAP nie obowiązuje i muszę dokument podpisać własnoręcznie? Czy też PSA wysłał do WSA moją skargę bez podpisu (i dlatego WSA go nie ma i muszę wysłać skargę jeszcze raz, choćby i tak samo czyli e-PUAPem)?
Szczerze powiem, że nie za bardzo rozumiem o co chodzi WSA i co ja tak właściwie mam zrobić. No bo przecież skarga już raz została podpisana i nikt ważności tego podpisu nie kwestionował. Czy przy postępowaniu przed WSA podpis z e-PUAP nie obowiązuje i muszę dokument podpisać własnoręcznie? Czy też PSA wysłał do WSA moją skargę bez podpisu (i dlatego WSA go nie ma i muszę wysłać skargę jeszcze raz, choćby i tak samo czyli e-PUAPem)?