WSA uchylił decyzję, co dalej, skoro organ, który ją wydał milczy?

• Autor wątku Autor wątku magdak3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magdak3

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
WSA uchylił decyzję Komisij Stypendialnej i wydanej po niej decyzję Odwoławczej Komisji Stypendialnej, w których to decyzjach odmówiono przyznania stypendium naukowego. Dodatkowo zobowiązał do zwrotu kosztów postępowania. Zainteresowany nie był na ogłoszeniu wyroku, wyrok ten przysłano mu za pośrednictwem poczty z informacją, że uprawomocni się po 30 dniach. To uprawomocnienie nastąpiło w lipcu tego roku.

Uczelnia w tej sprawie milczy. Na maile nie odpowiada, telefony zbywa, mówiąc, że nia ma osoby odpowiedzialnej, że zadzwonią itd. Od uprawomocnienia minęło 5 miesięcy. Co należy zrobić?

A ma to jakieś znaczenie? Prywatna, w Łodzi (z wydziałem zamiejscowym w W-wie), potrzebne szczegółowe dane?

...Tak ma znaczenie...nie mogę skarżyć tej, w której pracuję :)

Polecam skargę z art. 154 p.p.s.a.

Baaardzo dziękuję za pomoc, czegoś takiego szukałam :)

BTW. Przy WSA ma obowiązek przesłania stronie wyroku, która nie była na rozprawie? Chodzi mi o osobę, która nie jest pozbawiona wolności, bo tylko o takiej znalazłem informację w p.p.s.a

Nie znam szczegółów, napiszę co wiem

Sprawa dot. studenta wydziałau zamiejscowego w W-wie, siedzibę główną uczelnia ma w Łodzi i tam wg właściwości miejscowej odbyła się sprawa. Pytałam znajomego prawnika i powiedział, żeby po sprawie telefonicznie dowiedzieć się o wyrok. No i fakt, zainteresowany zadzwonił i uzyskał informację, iż ogłoszenie wyroku przesunięto. Potem zadzwonił po raz drugi i odczytano mu treść wyroku (bez uzasadnienia), a wyrok przesłano pocztą (to już trwało dłużej). Na jakiej podstawie było tak a nie inaczej to ja już nie wiem :)

Powrót