Współpraca z blogerami

• Autor wątku Autor wątku Piotrek_91
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piotrek_91

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Dzień dobry,

Planuję podjąć działania z blogerami na podstawie wymiany informacji.
Loga blogów z którymi będę współpracował mają zostać umieszczone na stronie www jako sponsorzy medialni wydarzenia, a w zamian za to na blogach zostanie umieszczona notatka na temat wydarzenia.

Czy tego typu działania wymagają sporządzenia umowy? Czy w takim przypadku mówimy o barterze?

Jeśli nie dotyczy wyłączności nie ma wymogu na formę pisemną umowy, nie mniej warto mieć taką umowę w jakiś sposób udokumentowana. Jest to w interesie korzystającego.

Dziękuję za odpowiedź. Czy mógłby Pan wyjaśnić co rozumiemy w tym przypadku za "wyłączność"?

Chodzi o wyłączne korzystanie czyli nikt inny po za uprawnionym i uzyskującym wyłączność nie morze korzystać.

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Niestety jednak nadal nie rozumiem pojęcia "wyłącznego korzystania" - nie posiadam odpowiedniej wiedzy prawniczej. Czy mógłby Pan wyjaśnić to na przykładzie. Z góry dziękuję za pomoc.

Piotrek_91 napisał:
... Niestety jednak nadal nie rozumiem pojęcia "wyłącznego korzystania" - nie posiadam odpowiedniej wiedzy prawniczej. ...
A co ma mieć do tego wiedza prawnicza, ile masz lat:?:

Nie chce wdawać się w dyskusje w Internecie i szczególnie na tym forum bo jest jednym z najbardziej profesjonalnych for w polskim Internecie. Same treści na forum nie raz pomogły mi w sprawach o których nie posiadam pełnej wiedzy.

Ale @LeszsekS też mógłbym się o to samo zapytać "Ile masz lat?" bo we wcześniejszych wiadomościach nie wszystkie zasady polskiej ortografii (podstawy, podstaw) zostały zachowane. Więcej szacunku dla drugiej osoby -
nawet w Internecie.
Nie da się być ekspertem w każdej dziedzinie.

Tak czy inaczej dziękuję za Twoje odpowiedzi - były pomocne. Miałem chwilę czasu więc udało mi się znaleźć rozwinięcie Twoich myśli.

Temat może pozostać zamknięty przez administratorów.

Piotrek_91 napisał:
... Nie da się być ekspertem w każdej dziedzinie ...
A wydawać by się mogło, że "wyłączność" to taki prosty termin. :what:

PS.
Nie wiedziałem, że pytanie o wiek to brak szacunku zważywszy na fakt nie rozumienia prostego określenia, ale nie ma sprawy.

PS`.
W zależności od Twojego wieku wybrałbym sposób wytłumaczenia tego niezrozumiałego dla Ciebie terminu.

Ostatnia edycja:
Powrót