I
iluś21
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 24
Witam. Mam pewien problem... W sierpniu kupiliśmy z chłopakiem samochód. On jako właściciel A ja jako współwłaściciel (chyba, Bo umowa się zgubiła A nie pamiętam dokładnie). W październiku nastąpiła rutynowa kontrola (ja prowadziłam) przez policję i okazało się że auto nie ma OC. chłopak wykupił je dzień później. Teraz w czwartek zablokowano mi konto bankowe A w piątek dostałam pismo z urzędu skarbowego o egzekucji kary która nałożył na mnie ufg w kwocie 4500zl plus odsetki i koszta sprawy. Po pierwszym szoku zaczęłam przeglądać wszystkie dokumenty i okazało się że niektórych wezwań na oczy nie widziałam bo on też odbierał pocztę A o te które zdążyłam zobaczyc mówił że mam się nie przejmować. Dodam że samochód nie był przerejestrowany na nas i dodatkowo sprzedalismy go na czesci wiec nie mamy nawet pokwitowania ze zlomu. Teraz moje pytanie brzmi dlaczego to na mnie nałożono kare skoro jestem tylko wspolwlascicielem? I czy jakoś można się z tego wyplatac? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam