wspolwlasciciel a znizki z ubezpieczenia

• Autor wątku Autor wątku adventure23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adventure23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam pytanie odnośnie uzyskania ze zniżek ubezpieczenia. Czy jeśli wpisze przy kupnie w umowę przyszłego teścia, który ma 60% zniżek to będą z każdego roku przechodziły one na mnie czy musi być to osoba spokrewniona czy nie ma to znaczenia?! Jak to zrobić, czy trzeba wykonac umowe o darowiznę, aby stał się współwłaścicielem i aby opłacić z jego zniżek ubezpieczenia to musi być jako pierwszy właściciel?

[cytat="adventure23":2qo4hzhv]Mam pytanie odnośnie uzyskania ze zniżek ubezpieczenia. Czy jeśli wpisze przy kupnie w umowę przyszłego teścia, który ma 60% zniżek to będą z każdego roku przechodziły one na mnie[/cytat:2qo4hzhv]
Na ogół tak, ale niektórzy ubezpieczyciele uwzględniają tylko znizki głównego właściciela.
[cytat:2qo4hzhv]czy musi być to osoba spokrewniona czy nie ma to znaczenia?[/cytat:2qo4hzhv]
Nie ma znaczenia.
[cytat:2qo4hzhv]Jak to zrobić, czy trzeba wykonac umowe o darowiznę, aby stał się współwłaścicielem i aby opłacić z jego zniżek ubezpieczenia to musi być jako pierwszy właściciel?[/cytat:2qo4hzhv]
Albo w umowie, albo darowizna (ewentualnie coś równoważnego). Patrz pierwsza uwaga.

Witam.Mam pytanie ,kupiłem samochód na f-vat na swoje nazwisko ,ale chciałbym zarejestrować go jako współwłasność z bratem ,czy w tym przypadku jest taka możliwość.

Powrót