Współżycie z 16 letnią osobą

• Autor wątku Autor wątku jamon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jamon

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Czy współżycie z osobą 16 letnią połączone z pomocą finansową jest zgodne z prawem?

Jest jak najbardziej legalne, a nazywa się to po prostu prostytucja :D

A właśnie że nie... poczytajcie zmiany w K.K jakie weszły za czasów Pisu.

Kodeks karny:
art. 199 § 1. Kto, przez nadużycie stosunku zależności lub wykorzystanie krytycznego położenia, doprowadza inną osobę do obcowania płciowego lub do poddania się innej czynności seksualnej albo do wykonania takiej czynności,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Jeżeli czyn określony w § 1 został popełniony na szkodę małoletniego, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 3. Karze określonej w § 2 podlega, kto doprowadza małoletniego do obcowania płciowego lub poddania się innej czynności seksualnej albo do wykonania takiej czynności, nadużywając zaufania lub udzielając mu korzyści majątkowej lub osobistej, albo jej obietnicy.

Osoba małoletnia to osoba która nie ukończyła 15. roku życia.

Proszę najpierw przeczytać Kc... a później się wypowiadać.

Przepraszam pomyliłem pojęcia małoletni z nieletnim i myślałem że jedno z nich odnosi się do osiągnięcia wieku od którego można współżyć płciowo. Można usunąć moje posty w tym temacie aby nie wprowadzać nikogo w błąd.

ha ha finansowanie seksu jest quasi legalne ale tylko w małżeństwie:)

Śmiem się nie zgodzić.
A prostytucja, to co?

no tak ale małżeństwo jest legalne więc i finansowanie jest konieczne w obie strony choć różnie to bywa :D

a w Polsce jest?:o:o

Art. 204:
. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, nakłania inną osobę do uprawiania prostytucji lub jej to ułatwia, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
. § 2. Karze określonej w § 1 podlega, kto czerpie korzyści majątkowe z uprawiania prostytucji przez inną osobę.

Ostatnia edycja:
matylda35 napisał:
a w Polsce jest?:o:o

Art. 204:
. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, nakłania inną osobę do uprawiania prostytucji lub jej to ułatwia, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
. § 2. Karze określonej w § 1 podlega, kto czerpie korzyści majątkowe z uprawiania prostytucji przez inną osobę.

W Polsce prostytucja jest legalna.

Gdzież w przepisach, która wskazałaś jest spenalizowana prostytucja? Bo ja dostrzegam jedynie penalizacje stręczycielstwa oraz sutenerstwa.

Powrót