Wstęp do prawa

• Autor wątku Autor wątku Ewelina91
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Ewelina91

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Czy ktoś może mi podać tytuł dobrej książki, która pomoże mi się zaznajomić z prawem? Bardzo proszę :)

W liceum na pewno będzie propedeutyka wiedzy o prawie na wosie. Wszystko w swoim czasie. Gwarantuję, że jeszcze zdąży Ci się to znudzić ;)

Zapewne :) ale coś na wakacje może bym sobie znalazła? Jakiś tytuł książki można podać?

Ehh, nie lepiej jechać nad może albo pojeździć na rowerze? :P

Wstep do prawoznastwa - Morawskiego
Podstawy prawa dla ekonomistów. J.Jabłońca-Bonca
Wstęp do prawoznastwa - Winczorka

Książki dotyczące prawa są zazwyczaj bardzo szczegółowe, tzn. poruszają zagadnienia o których mowa dopiero na studiach. A żeby później zrozumieć to wszystko, należy najpierw zaczynać od podstaw - a podstawy znajdują się w książce od wosu. Jak bardzo chcesz, to możesz również zapoznać się z Konstytucją - przyda się zarówno na lekcje, jak i na studia.

dziękuję za pomoc :)
a na rower tez znajdzie się czas Colder :lol:

a ja proponuję mój podręcznik, który przerabiałam na I roku.
"Historia ustrojów państw" G. Górski
jest tak fascynujący, że po przeczytaniu pierwszej strony momentalnie wybierzesz wyjazd nad morze bądz mazury :evil:

Ja sobie tak myslę, że na razie to może poczytaj coś okołoprawniczego-jakieś książki detektywistyczne czy może poruszające zagadnienia kryminalistyczne.
Wprawdzie jest to dość odległe od prawa, ale np. z zakresy kryminalistyki coś się dowiesz i to na przystępnym poziomie.

Kryminalistyka mnie bardzo interesuje :) Chętnie coś na ten temat przeczytam.
Porzeczko, czyżbyś chciała mnie zniechęcić do prawa? :P :D

Porzeczka tylko prezentuje realia :)
Może Koranyi? ;)

[cytat="Ewelina91"]Porzeczko, czyżbyś chciała mnie zniechęcić do prawa? :P :D[/cytat]

Nigdy w życiu! :D

Osobiście proponuję ksiązki Prachetta.

Powrót