wstrzymanie wypłaty ubezpieczenia po zmarłym ojcu przez PZU

• Autor wątku Autor wątku Max667
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Max667

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam, moi rodzice ubezpieczyli się 1,5 roku temu w PZU niestety mój ojciec zmarł 1,5 miesiąca temu, przyczyny zgonu nagłe zatrzymanie akcji serca w chwili śmierci było to równe 1,5 roku ubezpieczenia, po upływie 3 tygodni od śmierci, przyszła odmowa wypłaty odszkodowania z tytułu zatajenia choroby serca..
Mój ojciec chorował na stwardnienie rozsiane, i miał nadciśnienie tętnicze, ale nie leczył się kardiologicznie na serce.. brał leki na nadciśnienie..
głównie gdy miał jakiekolwiek sanatorium to leczenie było głównie na stwardnienie rozsiane.
mam całą kartotekę od lekarza rodzinnego i nie ma wzmianki by leczył się na serce.
I tutaj mam pytanie czy ich odmowa wypłaty jest słuszna czy też nie..
czy mogę sie odwołać od ich decyzji..? jeśli tak, to jak to napisać by było jasne i czytelne
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Pierwsza kwestia, jaka podstawa prawna została podana na decyzji i dokładna treść odmowy.

Sprawa wygląda następująco.. napisaliśmy odwołanie ale niestety, przyszła odmowa a oto treść która jest widoczna w załączniku, można coś jeszcze wskórać..?

a1943bd9bd4f1.jpg.html

powinno być teraz ok.
drugiej strony nie dodałem ponieważ jakość zdjęcia jest na tyle kiepska że mało czytelna :/ nie ma mnie w PL i dlatego..
jak dostanę lepszej jakości to wstawię jeśli będzie potrzebna.

Ostatnia edycja:
Jak dostane te informacje to dam znać..

Niestety nie dostali moi rodzice żadnych takich papierów..
musi wystosować pismo do PZU by dostać te papiery.
w tedy będzie jasne co i jak było na papierze..

Powrót