Wszczęcie Postępowania - jaką mogę otrzymać karę?

• Autor wątku Autor wątku PafeuPL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PafeuPL

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam.
Nie wiem od czego zacząć, gdyż pierwszy raz mam styczność z sądem. Chodzi oto, że stałem w grupce znajomych, gdy któryś wpadł na pomysł by porzucać petardami ( Ja nie brałem w tym udziału, po za tym że stałem ) Przyjechała policja, powiedziałem jak było. Czyli stałem na uboczu... A parę miesięcy potem przyszło do mnie następujące pisemko:

Sędzia rodzinny SSR Marcin ZielXXXX
w wydziale III Rodzinnym i nieletnich sądu rejonowego w wałczu po zapoznaniu się z zawiadomieniem komendy powiatowej policji w wałczu na zasadzie art.211u.p.n postanowił wszcząć postępowanie i prowadzić postępowanie wyjaśniające wobec nieletnich:

nazwiska
x
x
x
x
x

celem ustalenia, czy nieletni wykazali przejawy demoralizacji polegające na tym, że:

w dniu 20 października 2010r. o godzinie 12:50 przynieśli na teren Gimnazjium w Lubnie petardy, które następnie podpalili....

"

W związku z tym, jako że stałem, choć nie strzelałem, jaką najprawdopodobniej otrzymam karę? Jeżeli nie ten dział przepraszam, ale jestem pod wpływem nerwów.

Pozdrawiam..

Ostatnia edycja:
Dobrze, już poprawiam. Ja wiem, że jest taki temat. Ale chciałem dowiedzieć się normalnym polskim językiem. Bo ten którym był napisany temat, jest dla mnie nie jasny..

No to dziękuję, tyle że, dajmy na to. Nie dostanę upomnienia, to jaką karę mogę dostać?

Powrót