www.wymieniarka.pl

• Autor wątku Autor wątku Michał1092
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Michał1092

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Mam pytanie, mianowicie chodzi mi o portal A Ty, na co się wymienisz? | Wymieniarka.pl.
Czy jeżeli inna osoba przyjmie ofertę to musi ją wydać, niezależnie czy popełnił bląd w opisie, np. chciał sprzedać za 300 zł a sprzedał za 30 ? Czytałem regulamin pare razy ale nadal nie jestem pewien.

Na tym portalu nie można zawierać umów sprzedaży, tylko umowy zamiany.

Natomiast ogólne reguły, o które pytasz, są identyczne, jak na Allegro. Wykazanie błędu w podaniu ceny może być trudne, choć w ekstremalnych przypadkach jest to możliwe.

Mój kolega nie ma internetu a ja piszę w jego sprawie.
Na tym portalu mój kolega wymienił zaproszenia lockerz na telefon nokia N95. Osoba która chciała wymienić telefon zaakceptowała ofertę (tutaj dowód na to) http://w791.wrzuta.pl/obraz/powieksz/54Sr6S6ddYk a sprzedawca, mówi, że on sprzedaje telefon za 350 zł. Co w takiej sytuacji ma zrobić ?

Ostatnia edycja:
Nie znam tego portalu, ale jeśli tak wygląda potwierdzenie zakończenia transakcji, to doszło do zawarcia umowy. Twój kolega może domagać się wydania telefonu, a druga strona - "wydania" tych zaproszeń.

Powiedziałem o tym koledze, ale on powiedział, że On nie chce wydać telefonu a On jest nieletni. A jego rodzice nie są w dogodnej sytuacji finansowej i raczej nie ma opcji, żeby Oni mu pomogli.

Proponuję zgłosić sprawę do administracji serwisu Wymieniarka, a jak twojemu znajomemu się chce i rodzice mu pozwolą, to może domagać się wydania telefonu w sądzie.

Właśnie sęk w tym, że chyba mu nie pozwolą, a pisałem do administracji portalu, ale do tej pory nie dostałem odpowiedzi.

Powrót