[WWW] zamieszczanie nietypowych treści

• Autor wątku Autor wątku Dariusz2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dariusz2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam mam kilka pytań odnośnie tego co wolno a czego nie wolno zamieszczać w internecie.

Posiadam stronę internetową opisującą działa narkotyków, wszystkich substancji, opis produkcji, dokładne dane chemiczne co i jak zrobić. Nie będę tutaj ściemniał zrobiłem go dla ludzi którzy biorą narkotyki i mają z nimi styczność, sam mam więc informacje na ten temat nie są z książek tylko szczere i opisują dokładnie to co powinny.

I moje pytanie co potrzebuje by serwis działał legalnie? może teraz działa legalnie?

Czy wstawienie regulaminu w którym będzie grubym druczkiem napisane że serwis nie promuje ani nie zachęca do zażywania substancji psychoaktywnych i jest stworzony tylko w celach informacyjnych coś pomoże? Czy jeśli widać że w serwisie opisywane są tylko narkotyki i nie ma na nim nic co wiąże się z leczeniem uzależnień z poradami jak z tego wyjść też może działać?

Chodzi mi o jakieś informacje o to co tak wolno lub czego nie wolno zamieszczać?
Specem prawnym nie jestem w ostateczności będę musiał wybrać się do prawnika.
Lepiej wiedzieć wcześniej co mi wolno lub czego mi nie wolno niż potem tłumaczyć się na komisariacie a tak już kilka razy miałem.

Druga sprawa już nie dotyczy mnie ale zastanawia mnie jeden aspekt otóż znalazłem stronę internetową która w tytule ma napisane że oferuje nagie zdjęcia z młodymi 12-14 letnimi dziećmi, takich zdjęć w serwisie niestety nie ma i jest jak mi się wydaje głupi ale skuteczny chwyt marketingowy. Czy taka osoba może zostać jakoś ukarana?

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. : )

Jeszcze jedno pytanie czy zamieszczanie na stronie zdjęć nagich dzieci nie uprawiających seksu a podpisywanie ich jako zdjęcia nudystyczne jest legalne?

Czy ludzie należący do "Nudystów" Mogą takie zdjęcia zamieszczać w internecie?

Powrót