Wybor rodzaju spółki - Kancelaria Adwokacka/Prawna

• Autor wątku Autor wątku młodyuser0123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
nuprussto napisał:
Przecież jak zrobie logo i nazwę to nikt nie będzie wiedział czy to adwokacka czy radcowska

Czasem łapię rzeczy za wolno, więc będę wdzięczny za podpowiedź. Jaja sobie robisz, prawda?
Rozumiem, że większość społeczeństwa uważa, że "prawnik tylko gada, a gadać każdy umie", ale pakować własne pieniądze w biznes, o którym się nie ma żadnego pojęcia - tego jednak jeszcze nie było.
Może lepiej zacznij bronią handlować - większe marże są.

Tych głupot, to nawet Hydepark nie wytrzyma.

Śmiać mi się chcę , jak widzę że waszym "tokiem myślenia" zawód adwokata/prawnika w Polsce to jest coś takiego ścisłego/z zasadami , taki zawód "arystokracki" , nie wiem jeszcze jak to opisać . Ale wy widzę że uważacie że etyka adwokata w Polsce jest czymś dobrym , jak to że adwokat nie może się reklamować , ten specyficzny sposób stosunku pracy radcy prawnego w Polsce :x , oraz brak możliwości prowadzenia działalności w formie spółek kapitałowych :mad: , Przepraszam że to powiem ale to jest dla mnie największa głupota w Polskim prawie ... A wy zamiast tak to propagować i się z tym zgadzać to powinniście jakoś inaczej do tego podchodzić , bardziej nowocześnie , a nie jak za przeproszeniem , stare moherowe babki z kościoła ...Mam nadzieje że nastawienie niektórych ludzi w Polsce się za pare lat zmieni ...

Dosyć tych bzdur. Zamykam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót