Wycieczka szkolna - help :(

• Autor wątku Autor wątku cholek241
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cholek241

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Wybieram się w tym tygodniu na wycieczkę szkolną do Francji. Jestem już pełnoletni i po maturze, ale nauczyciele jeszcze zgodzili się wziąć kilku absolwentów. I teraz pytanie: jak to jest z przewozem alkoholu przez granicę? Bo wiem że prywatnie można bez problemu, ale czy jeśli jest to wycieczka pod opieką nauczycieli to mogą spojrzec inaczej? Czy jest wgl opcja że zajrzą mi do torby? Jak myślicie, przewóz jest bezpieczny czy lepiej kupić coś na miejscu?

to nie taniej uchlać się na miejscu...

teoretycznie to powinieneś zakończyć natychmiast wycieczkę, gdy nauczyciele znajdą u ciebie alkohol, nie ma takich wycieczek szkolnych na których alkohol jest dozwolony bez względu na wiek

O nauczycieli się nie martwie, jedyna konsekwencja jaka została zapisana w regulaminie wycieczki, który każdy podpisywał to obniżona ocena ze sprawowania, a że świadectwo ukończenia liceum już posiadam, to niezbyt się tym przejmuje :) Chodzi mi o to, czy jeśli podczas kontroli strażnik znajdzie u mnie alkohol, to będzie problem, czy bez przeszkód pojadę dalej, tak jakbym sobie prywatnie jechał.

Jezeli nie przekroczysz dopuszczalnych limitow oraz nie zlapie cie na tym, ze czestujesz nieletnich to nic ci nie grozi.

Powrót