K
kudlik_kk
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
Witajcie. Proszę o pomoc. W szkole mojego syna na początku lutego ogłoszono, że jest wycieczka 27 marca. Osoby chętne miały wpłacić 100 zł zaliczki. Wspólnie z synem uznaliśmy, że jedzie i pieniądze wpłacone. Teraz należy dopłacić resztę pieniędzy (drugie 100). Dostałam kilka dni temu regulamin wycieczki, w którym było napisane tylko o tym, że poniosę koszty strat materialnych wyrządzonych przez dziecko. Jednak jest problem, bo mój syn zachorował, więc napisałam do nauczyciela organizującego o sytuacji i spytałam czy można ewentualnie zapłacić w dniu wycieczki pieniądze albo do końca tygodnia, ale co będzie w razie jakby nie pojechał. Otrzymałam odpowiedź, że jeżeli nie zapłacę brakującej kwoty to ona będzie musiała wpłacić resztę z własnej kieszeni bez odpowiedzi na moje pytania. Rozmawiałam również z wicedyrektorem szkoły i usłyszałam, że pieniądze mam wpłacić tak czy siak, bo zwrotów nie ma i najwyżej KTOŚ INNY pojedzie na wycieczkę ZA DARMO. Nie wiem już co mam robić. Rozumiem, że ta zaliczka może przepaść, ale nie zgadzam się na wpłatę reszty pieniędzy po to, aby rzekomo nauczycielka miała nie płacić z własnej kieszeni lub nie zamierzam fundować komuś wyjazdu.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.