L
Lo249
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 47
Witam. Mam konto w grze Margonem. Dnia 16 kwietnia 2021 poinformowano graczy, że wyciekły dane osobowe takie jak numery kont z których dokonywano przelewów, numery telefonów, imiona, adresy ip, adresy email. Twórcy gry zgłosili sprawę do UODO. Jeśli teraz chciałbym uzyskać odszkodowanie za wyciek danych co musiałbym zrobić? Czy obędzie się bez sądu? Czy oficjalne pismo o zadośćuczynienie wystarczy? Dodam że ponad tydzień temu pisałem do twórców lecz do dzisiaj nie uzyskałem odpowiedzi.
Informacja od twórców:
Informacja od twórców:
Po dalszej analizie incydentu z uzyskaniem dostępu do panelu administracyjnego gry Margonem przez osoby nieuprawnione z przykrością informujemy, że atakujący uzyskali dostęp do narzędzi administracyjnych gry i pobrali informacje dotyczące wszystkich kont aktywnych oraz usuniętych (w szczególności podane loginy, numery telefonów i adresy profili FB) i postaci w grze oraz historię wszystkich udanych i nieudanych prób transakcji z płatnościami na kontach aktywnych i usuniętych (historia transakcji , składa się z: identyfikatora użytkownika w grze, nazwy kanału płatności, kwoty doładowania, czasu rozpoczęcia i potwierdzenia oraz stanu zakończenia transakcji, w przypadku transakcji dokonanych za pomocą SMSa w historii znajduje się także numer telefonu). Poinformowaliśmy o zaistniałej sytuacji Urząd Ochrony Danych Osobowych.