Wycofanie rozwodu??

• Autor wątku Autor wątku Guest
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Guest

Co sie stanie jeżeli w trakcie rozwodu zmienie zdanie i nie bede go juz chciała??? ja skladalam pozew. A czy jest mozliwosc wycofania go jeszcze przed pierwsza rozprawa??

i jakie sa tego konsekwencje jakbym to zrobila?? prosze o pomoc bo nie weim co robic. Zlozylam pozew przedwczoraj.

dostanie Pani teraz pismo z sądu o uiszczenie opłat związanych z rozwodem (600zł) w ciągu 7 dni od daty doręczenia pisma .Nie zapłaci Pani sprawa nie dojdzie do skutku ...konsekwencji nie będzie.

No a jesli skladalam wniosek o zwolnienie mnie z kosztow sadowych? pytam bo tak do konca to sama nie wiem czy chce tego rozwodu i wole wiedziec na przyszlosc:)

Przy rozpatrywaniu wniosku o zwolnienie od kosztow sadowych (bedzie to posiedzenie niejawne) sąd najprawdopodobniej wezwie Pania do uzupełnienienia w przeciagu 7 dni od daty doręczenia pisma braków w zwiazku z powyższym wnioskiem (czyli będzie Pani musiała w ciągu 7 przedstawić dokładniej sytuację materialną , chyba że już to Pani bardzo dobrze w pozwie zrobiła), także pod groźbą oddalenia pozwu .Jeżeli sąd przychylnie rozpatrzy wniosek wezwie Panią do uiszczenia niższej opłaty i syt jest ta sama .

A jeśli dojdzie do rozwodu i np na sprawie pojednawczej dojdziemy do porozumienia to bedziemy musieli na pół placic koszty prawda?

Nie ma już rozprawy pojednawczej.
Jeżeli pozew został skutecznie złożony i doręczony drugiej stronie już to jego cofnięcie możliwe jest tylko za jego zgodą.

Powrót