Wycofanie wniosku o nabycie spadku

• Autor wątku Autor wątku gosik04
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gosik04

Witam mam nastepujący problem: zmarł mój ojciec nie zostawiając żadnego testamentu moja siostra złożyła wniosek o nabycie spadku nie podając wszystkich spadkobierców pomijając mnie. Jestem nieślubnym dzieckiem i nie znam osobiscie tej kobiety. Jednakze jedna z osob zainteresowanych na przesłuchaniu podała moje dane. Ostatnio dowiedziałam się że wniosek został wycofany a siostra z żoną ojca strają się o to aby tylko one mogly dostać korzyści majatkowe po zmarłym ojcu wykluczając jeszcze jednego spadkobierce. Chciałam się zapytać co w takim przypadku mogę zrobić? Nie przyszło żadne zawiadomienie z sądu. Czy wycofanie wniosku nastepuje natychmiastowo po złożeniu wniosku o wycofanie przez wnioskodawce?

nie można wycofać takiego wniosku, jeżeli taka "czynność" miała miejsce, to jest to ogromny błąd proceduralny

ale mogło się zdarzyć wiele innych rzeczy, któe pan(i) określa jako wycofanie wniosku

proszę udać się do tego Sądu, w którym była sprawa celem udzieleni informacji co jest w tej sprawie, niestety może być konieczne, aby miał pan(i) przy sobie odpis aktu urodzenia, aby udowodnić, że jest pan(i) potencjalnym uczestnikiem w sprawie

Powrót