Wyegzekwowanie poprawek w mieszkaniu od dewelopera

• Autor wątku Autor wątku amon87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

amon87

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Cześć,

potrzebuję pomocy/porady w niżej opisanym temacie. Niestety nie wiem w jaki sposób mam teraz działać.

Kupiłem mieszkanie od dewelopera.
Umowa spisana, klepnięta u notariusza. Ostatnia transza po odbiorze (odbiór nie miał jeszcze miejsca).
Mieszkanie zostało nam udostępnione w połowie grudnia tymczasowo aby rozpocząć remont. Został spisany protokół z uwagami (m.in popękane obudowy rolet zewnętrznych, poobijane ramy drzwiowe i okienne , porysowane parapety). Termin poprawy tych usterek zgodnie z protokołem minął 23.12, nie wszystko zostało poprawione a nawet powiedział bym, że nic bo nie zostały wymienione puszki rolet a pomalowane zarysowania i zaklejone dziury jakimś kitem - co dalej nie jest pełnowartościowym produktem.
W chwili obecnej próbujemy jakoś wyegzekwować ekwiwalent za niekompletne wyposażenie bo dalej nie zostało nic naprawione.
Co dalej można zrobić? Czy pomimo zapisu o ostatniej transzy po odbiorze (który de facto nie miał jeszcze miejsca) istnieje możliwość wstrzymania zapłaty do momentu poprawy/ekwiwalentu za w/w usterki?
z góry dziękuje za odpowiedź

Umowa mówi, ze platnosc jest po odbiorze czy po pozytywnym odbiorze?

teraz doczytałem, że umowa mowie ze zapłata jest 14 dni po listownym zawiadomieniu o zgodzie na użytkowanie przed odbiorem :-x

Powrót