Wygaśnięcie wizy

• Autor wątku Autor wątku mysiaczek88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mysiaczek88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
mój chłopak jest Marokańczykiem i mieszkamy w UK i niedługo kończy mu się wiza a nie może wrócić do Maroka by ją przedłużyć bo nie jest to takie proste wydostać się stamtąd. Czy jest jakiś inny sposób żeby mógł przedłużyć wizę w UK dodam, że jest to wiza studencka lecz jakiś czas temu przestał się uczyć czy gdyby zapisał się ponownie do szkoły jest możliwość na wystawienie nowej wizy? Po prostu nie chcemy mieć potem problemów z małżeństwem bo iż takie planujemy.

mysiaczek88 napisał:
Witam,
mój chłopak jest Marokańczykiem i mieszkamy w UK i niedługo kończy mu się wiza a nie może wrócić do Maroka by ją przedłużyć bo nie jest to takie proste wydostać się stamtąd. Czy jest jakiś inny sposób żeby mógł przedłużyć wizę w UK dodam, że jest to wiza studencka lecz jakiś czas temu przestał się uczyć czy gdyby zapisał się ponownie do szkoły jest możliwość na wystawienie nowej wizy? Po prostu nie chcemy mieć potem problemów z małżeństwem bo iż takie planujemy.
Jak długo jesteście razem?
Macie wspólne rachunki, umowę na mieszkanie, konto w banku, mieszkacie razem?
Wspólne zdjęcia, itp?
Skoro przestał sie uczyć to jego wiza juz nie jest ważna i niewątpliwie szkoła poinformowała o tym ukba.

nie, nie mieszkamy razem on mieszka u swojej rodziny, ale zdjęcia wspólne posiadamy. Jest jakakolwiek możliwość przywrócenia tej wizy?

mysiaczek88 napisał:
nie, nie mieszkamy razem on mieszka u swojej rodziny, ale zdjęcia wspólne posiadamy. Jest jakakolwiek możliwość przywrócenia tej wizy?
Jeśli planujecie zycie razem na poważnie to najlepiej byłoby gdybyscie mieszkali razem, wspólne rachunki, konto w banku itp.
Złamał warunki na jakich dostał wizę wiec jak chcialabys ja przywrócić?
Miał byc studentem, nie jest nim wiec wiza nie jest mu juz potrzebna.
Średnio znam sie na brytyjskim prawie imigracyjnym, ale z tego co sie orientuje to on juz długo wizy nie dostanie.
Jedyna możliwość to family permit, ale w tej chwili sie nie kwalifikuje.
Jeśli zamieszkacie razem teraz, bedzie wspólnie prowadzić gospodarstwo, za rok czy dwa wezmiecie ślub i pod warunkiem ze ty pracujesz, bądź spelniasz inne kryteria prawa unii europejskiej on bedzie sie mógł ubiegać o "wizę" eea2.

Właśnie planujemy zamieszkać razem i prowadzić razem wszystko ale obecnie musiałam wrócić do Polski na pewien czas lecz po powrocie zrobimy wszystko.
A co do wizy to wiem że to nie takie proste przywrocić ją dlatego chciałam się coś wiecej dowiedzieć.
To z "wizą eea2" to już jakieś wyjście a to mam jeszcze pytanie co do ślubu bo o wize może ubiegac się po ślubie tylko czy możemy zawrzeć ślub w Anglii czy konieczne będzie udanie się do Maroka? Naprawdę dzięki za te informacje.

mysiaczek88 napisał:
Właśnie planujemy zamieszkać razem i prowadzić razem wszystko ale obecnie musiałam wrócić do Polski na pewien czas lecz po powrocie zrobimy wszystko.
A co do wizy to wiem że to nie takie proste przywrocić ją dlatego chciałam się coś wiecej dowiedzieć.
To z "wizą eea2" to już jakieś wyjście a to mam jeszcze pytanie co do ślubu bo o wize może ubiegac się po ślubie tylko czy możemy zawrzeć ślub w Anglii czy konieczne będzie udanie się do Maroka? Naprawdę dzięki za te informacje.
O eea2 moglby złożyć przed ślubem ale w waszym przypadku nie jest to możliwe.
Mysle ze Możecie zawrzeć małżeństwo w uk, ale proponuje pomieszkac wcześniej razem, bo jeśli tak od kopa będziecie brać ślub to bedzie to wyglądało jak ślub dla wizy.
Najważniejsze są papiery na obydwa nazwiska, rachunki, wyciągi z banku.
Pamiętaj jeśli register office myśli ze małżeństwo jest dla wizy to informuje o tym ukba.

Witam was. Proszę napiszcie mi, gdzie przedłużają wizy Pakistańczykom w Uk? Moja sytuacja jest taka, że Pakistanczyk wziął ze mną ślub dla wizy, mnie oszukał i miałam w Szkocji problemy przez niego. Słyszałam, że tylko w Londynie wizy przedłużają, ale nie wiem, czy to prawda, może jeszcze gdzieś indziej? Wróciłam do Polski, urodziłam dziecko a on ze swoją rodzinka się teraz ze mnie śmieje...kiedy w Warszawie w Ambasadzie dostał wizę family, kiedy ze mną leciał do Glasgow to konsul wezwał go samego bez żony. Mnie nawet na rozmowę nie chcieli, więc konsul nie widział, jak wygląda nasz związek. Czy możliwa jest sytuacja, że on w Uk nakłamał urzędników i przedłużyli mu wizę family? Mógł przeciez nagadać że ja z własnej woli w Polsce siedzę, albo że kogoś odwiedziłam i wrócę na przykład. On był zatrzymany w Szkocji na policji, ale do maja miał wizę i okazało się że nadal tam siedzi nie wiem jakim sposobem. Ja przebywam w Polsce a on w Szkocji dalej przebywa.Gdzie mogę zgłosić tą sytuację, bo myślę, że oszustwem przedłużył on wizę family a mnie tam nie ma. Pozdrawiam

oszukana dzwon do HO i im wytlumacz.

a co do sprawy o slub, teraz szyscy wspolpracuja z HO, jesli skladacie dok o slub moga sprawdzic czy koles ma aktualna wize.

Ja napisałam wczoraj do HO, ponieważ podali na stronie maila. Długo nie wiedziałam gdzie to zgłosić, bo jestem w Polsce.
Dopiero wczoraj zobaczyłam, że do HO aplikuje się o wizę online...przecież nikt żony przez sieć nie widzi...Przeczytałam, że on potrzebował tylko swój paszport, akt małżeństwa i mój dowód osobisty, albo jego kopię, ale żywej żony nie.
Jak pierwszy raz dostał wizę family w ambasadzie w Warszawie, to tylko wizę mu konsul dał, a żony nawet widzieć nie chcieli. To samo musiało się stać w HO. Ja napisałam do nich, ale nie wiem, czy oni go sprawdzą, jak nie mam z nim jeszcze rozwodu. Nie sprawdzili, że on podczas mojego w Szkocji był zatrzymany przez policję, że byłam w 2 organizacjach. Byłam w ciąży, nie miałam co jeść, chodziłam po ulicach i nie wiedziałam, co mam z sobą zrobić...Policja i organizacje nie zgłosiły go. Jak wyleciałam do Polski to jakbym nigdy nie istniała i te rzeczy się nie wydarzyły...żeby nie nawiązywali kontaktu z żonami podczas wydawania wiz i żeby żona z mężem nie wchodziła podczas wydawania wiz..chore.
Mógł nakłamać, że się ze mną pogodził, albo że pojechałam kogoś odwiedzić...
Wiadomo, że on powie co chce, jak mnie tam nie ma. A może dopiero jak będę miała rozwód, to mu wizy nie przedłużą? Ale to dopiero za bardzo długi czas. Do tego czasu to on już rezydentem będzie, a nawet może obywatelem UK...tylko mnie potrzebował do przekroczenia granicy, bo bez żony sam nie mógł lecieć do Glasgow...
Ja nie wiem teraz, czy on może przedłużać wizę family dopóki rozwodu nie ma, a żony w UK nie ma. Bo jeżeli nie, to oszukał HO i się teraz śmieje... Nawet nie wiedzieli pewnie, że wyleciałam z UK.

napisz wszystkie dane meza, opisz sytuacje ze cie wykorzystal itp.

Napisałam, ale obawiam się, że on coś mi zrobi, albo mi kogoś naśle. On napisał do mnie na fb, bo chodzi mu o uzyskanie imienia i nazwiska narodzonego syna oraz zdjęcie...Moja rodzina twierdzi, że on chce małemu wyrobić paszport i uprowadzić go.
Już nie raz było tak, że kręcili się muzułmanie pod naszym domem. Oni węszyli, czy ja z dzieckiem wróciłam do matki, ale parę miesięcy mnie nie było. Od razu wiem, że to jest tylko przez niego nasłane, bo mieścina, w której mieszkam jest mała i oni w niej nie bywają. Jeżeli go ścigną, że wyłudził nielegalnie wizę, to od razu będzie wiedział, że to ja zgłosiłam. Jest niebezpieczny i sądzę, że zdolny nawet do morderstwa. On mnie tylko wykorzystał do swoich celów. Nie myślcie, że oni maja jakiś szacunek do nas...ja widzę po swoim przypadku, że nie. Oni nas nienawidzą.

Witam. Proszę o pomoc. Mianowicie moją sytuacja wygląda tak. Iż 3 lata temu poznałam w Dublinie pakistanczyka w którym się zakochałam. Z tego związku urodziła się naszą córką która urodziłam w Polsce dając jej swoje nazwisko. Po urodzeniu dziecka wróciłam do Dublina. Mój pakistanski partner nalegal zmuszajac do zmiany nazwiska na jego. W tym czasie jego wiza się skończyła. Nie zgodziłem się na zmianę więc wymyślił Testy DNA co miały pomóc w całym procesie otrzymania wizy dzięki dziecku. Mówił ze nasze zycie zmieni sie wtedy na lepsze.Po 8 miesiącach otrzymał odpowiedź z urzędu emigracyjnego o wizę. Otrzymał na 5 lat po tym czasiejuż nas nie potrzebował i zle nas traktował wiec ucieklysmy od niego. Teraz on się cieszy z wyzwolenia i legalnego pobytu w Irlandii. Zmusil Wykorzystał mnie i dziecko do celów własnych. Nie mamy od niego żadnego wsparcia. Proszę jak mogłabym anulować jego wizę?

Oszukana2015 napisał:
Napisałam, ale obawiam się, że on coś mi zrobi, albo mi kogoś naśle. On napisał do mnie na fb, bo chodzi mu o uzyskanie imienia i nazwiska narodzonego syna oraz zdjęcie...Moja rodzina twierdzi, że on chce małemu wyrobić paszport i uprowadzić go.
Już nie raz było tak, że kręcili się muzułmanie pod naszym domem. Oni węszyli, czy ja z dzieckiem wróciłam do matki, ale parę miesięcy mnie nie było. Od razu wiem, że to jest tylko przez niego nasłane, bo mieścina, w której mieszkam jest mała i oni w niej nie bywają. Jeżeli go ścigną, że wyłudził nielegalnie wizę, to od razu będzie wiedział, że to ja zgłosiłam. Jest niebezpieczny i sądzę, że zdolny nawet do morderstwa. On mnie tylko wykorzystał do swoich celów. Nie myślcie, że oni maja jakiś szacunek do nas...ja widzę po swoim przypadku, że nie. Oni nas nienawidzą.

Zaufalas raz i dostalas nauczke , poszlas na ustepstwa i ten czlowiek nigdy nie przestanie .Skoncz z uleganiem , zglos sprawe na policji .
Tacy ludzie jak raz wykorzystali czyjas naiwnosc lub uleglosc to nie przestana, moze byc gorzej , wiec lepiej zareaguj teraz chron siebie i dziecko.
Masz absolutna racje co do pointy te osoby tylko chca wykorzystac ,uzyc i uzywac poki mozna . Sa bardzo przebiegli i bezwzgledni.
Zglos sprawe na policje i interesuj sie z rozwojem sprawy by ciebie nie olali , po zgloszeniu dowiaduj sie co sie w twojej sprawie dzieje.
I podaj im wszystkie informacje razem z tym ze obawiasz sie o swoje zycie w przypadku gdyby sie dowiedzial ze go zglosilas - to bardzo wazne.
Fraud to przestepstwo ktorego szczegolnie nie lubia angole , ufaja ci ze podajesz prawdziwe dane ale jak wyjdzie ze sklamal ktos np. podczas starania sie o wize to oj wtedy zabawa sie konczy.
Musisz poinformowac brytyjska policje iz podal nie prawdziwe dane i tyle

Zglos do urzedu w Irlandii i opisz sytuacje dokladnie . Nie znam sie na prawie Irlandzkim ale generalnie jak ktos uzyskal dajmy na to wize spowodu zalozenia rodziny i o ta rodzine nie dba to jakby samo w sobie powoduje albo podejrzenie fraud albo wygasniecie przyczyny . Jezeli jestes w polsce i twoj angielski nie jest komunikatywny mozesz skontaktowac sie z ambasada Irlandii.

Powrót