Wygrana sprawa z KGPN i zostawione pieniądze u komornika

• Autor wątku Autor wątku chali2na
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

chali2na

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam, jakiś czas temu wygrałem sprawę z KGPN w SO. Niestety część moich pieniędzy zostało u komornika, gdyż KGPN wysyłało pisma na mój stary adres i komornik zdążył wejść na moje konto nim zdążyłem zareagować.Część pieniędzy które mi odbili z wypłaty zostało mi zwrócone na konto po wysłaniu do nich e-maila z wezwaniem do zapłaty a część niestety zostało u komornika. Mam takie pytanko, czy jest możliwość odzyskania tych pieniędzy które zostało na koncie u komornika od KGPN ? Bo przecież sprawę wygrałem i nie mam zamiaru im darować, dz za odpowiedzi .

chali2na napisał:
Niestety część moich pieniędzy zostało u komornika,
czyli są w depozycie,
chali2na napisał:
Mam takie pytanko, czy jest możliwość odzyskania tych pieniędzy które zostało na koncie u komornika od KGPN ? Bo przecież sprawę wygrałem i nie mam zamiaru im darować, dz za odpowiedzi .
złóż wniosek do komornika o zwrot kwoty pobranej od ciebie a znajdującej się w depozycie sądowym dołącz prawomocny wyrok II instancji - to powinno pomóc tak myślę.

Robinson a jak sie ma w tej sprawie kwota za czynności komornika. On sobie to odejmie czy tamtych będzie ścigał?

karaczoch napisał:
Robinson a jak sie ma w tej sprawie kwota za czynności komornika. On sobie to odejmie czy tamtych będzie ścigał?
no cóż nie znam dokładnie sprawy chali2na ale wnioskuje że był pozew opozycyjny wraz z wnioskiem o zabezpieczenia pozwu czyli zawieszeniem egzekucji do czasu prawomocnego rozstrzygnięcia sporu tak więc komornik powinien ścigać wierzyciela o koszty komornicze za nie celowe wszczęcie egzekucji komorniczej - ale zaznaczam nie znam dokładnie sprawy mogę się mylić, ale ręki nie daje sobie obciąć,

Komornik wszedl mi na konto nim zdążyłem zareagować ,gdyz po prostu tych pism od komornika nie widzialem bo szły na inny adres. Czyli mam napisac wniosek do komornika z wyrokiem sądu i odda kasę?

robinson21 napisał:
tak, napisz i zaczekaj na reakcje komornika zobaczymy co odpowie,
napisałem wniosek i po paru dniach przyszedł przelew :) dzieki wielkie

A koszty zapłaci strona przegrana. Ale to nie jest już Twoja sprawa, komornik sam sobie z nich ściągnie. Ty niniejszym przestałeś być w ogóle stroną. Sprawa wygrana, kolejny kawałek świata posprzątany :)

Powrót