Wygrana w lotto

• Autor wątku Autor wątku martynag85
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Już nie wiadomo, czy powiedziałaś, czy chcesz powiedzieć. Obydwie sytuacje skutkują podziałem , bo to Wasz wspólny majątek, jak nie macie rozdzielczości majątkowej.
Tak więc jak mąż wie, nie masz co kombinować, tylko odebrać osobiście wygraną.
W innym wypadku, o którym przemilczę, niegłupie.

Czy można w ogóle mówić o kombinowaniu i próbie zatajenia majątku przed mężem?
Kupon jest bezimienny. Wygranym jest ten, kto go zrealizuje.

A kto i jak w sądzie udowodni,czyj był kupon? Lotto też będzie mogło tyko potwierdzić że wygrana jest osoby,ktora kupon zrealizowała.

Kto? Zainteresowany lub jego pełnomocnik ewentualnie detektyw.
Jak? Np przeglądając ten ogólnodostępny wątek.

Jeżeli mowa o dużej kwocie to pomysłowość ludzka przerasta najśmielsze oczekiwania.

A więc założenie naszej bohaterki jest takie, aby przystojny mąż, kobieciarz, hazardzista nie chciał jej zostawić. Los się uśmiechnął wygrała niemałą sumkę i chciałaby być dla niego atrakcyjna finansowo i tym go do siebie związać, zabezpieczając wygraną przed podziałem(słusznym prawnie). powiedziała mu o tym, że będzie sponsorką wyjazdów, życia, zapewni rodzinie dobrobyt, tylko tak do końca nie jest pewna, czy aby uknuty plan z koleżanką do końca jest taki jak sobie to wymyśliły. Będzie pobierała sobie od matki transze "darowizny" i w ten sposób zapewni sobie dozgonną miłość przystojnego partnera i obroni wygrany majątek. Nie wiem czy jej to wyjdzie. Jestem zdania, że niestety mleko się już wylało.

Skoro męża można zatrzymać kasą,to faktycznie może być wierny... teściowej 😀

Kasę odbiera mama, w tym momencie to ona ją wygrała i ty możesz powiedzieć mężowi tylko tą wersję że twoja mama wygrała pieniądze.
Jeśli mu powiesz że ty je wygrałaś to już koniec waszego małżeństwa także jak chcesz to trzymaj się 1 wersji.

Oszustwem bym tego nie nazwała masz prawo podarować mamie los. To tylko papierek a kiedyś dostaniesz te pieniądze zaś mama może się z wami podzielić.

Powrót