Wygrana z Ultimo!

• Autor wątku Autor wątku Arturo78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Arturo78

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Napisze krótko.Wygrałem sprawę z Ultimo w Sądzie Rejonowym.Wyrok jest od roku prawomocny.Mam im zwrócić 3500zł Pomimo wyroku firma ultimo żąda 19 tys.I wysyła mi pisma na taką kwotę w sumie wysłali już trzy pisma, dzwoni do mnie i do rodziny.Co mogę zrobić czy założyć im sprawę o próbę wyłudzenia.

A dlaczego zasądzono tylko 3500?

Miałem kredyt w banku PKO bank sprzedał dług Ultimo.Więc przez 3 lata spłacałem raty firmie Ultimo miesiąc w miesiąc .Zostało mi do spłaty 3500.Ultimo zażądało 19 tys więc Złożyłem sprzeciw w sądzie przekładając wszystkie moje przelewy wykonane do Ultimo Sąd w uzasadnieniu stwierdził że firma bezpodstawnie żąda tak dużej sumy.I wydał wyrok na moją korzyść.Ultimo nawet nie złożyło apelacji i wyrok jest od roku prawomocny.Spłacam im dalej po 100zł a oni chcą 19 tys.Telefonicznie przyznali się do błędu i oświadczyli że się to nie powtórzy,a jednak wysłali już 3 pisma na tak dużą kwotę.

Chcesz to skontaktuj się z ultimo, ale z osobą prowadzącą Twoją sprawę i z nią to wyjaśnij, ale mając wyrok sądu raczej bym się nie przejmował

Właśnie te odsetki są jakieś kosmiczne...Mi wnieśli pozew na sumę 7500 w maju a w grudniu miałam 11000 po 2 latach mam chyba ...duzo nie spałcam

Powrót