Wyjatkowa sytuacja czy mam prawo do zasilku dla bezrobotnych?

• Autor wątku Autor wątku Inviisible
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Inviisible

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
witam prosze o pomoc, zostalam zwolniona poniewaz dlugo chorowalam 182 dni i lekarz medycyny pracy nie dal mi zdolnosci do pracy na stanowisku ktore zajmowalam do tej pory, zostalam zwolniona z pracy z art. 53, poniewaz nie chcialam sie zgodzic na wypowiedzenie za porozumieniem stron ( mozliwosc pobierania zasilku dla bezrobotnych po zarejestrowaniu sie w urzedzie pracy). kadrowa upierała się, ze rodzaj wypowiedzenia nie ma dla mnie roznicy, poniewaz i tak nie bede mogla sie ZAREJESTROWAC w urzedzie pracy jako bezrobotna ze wzgledu na orzeczona przez lekarza niezdolnosc do pracy na stanowisku ktore ostatnio zajmowalam. uwazam,ze kadrowa jest w bledzie, poniewaz nie mam niezdolnosci do pracy w ogole, a jedynie na danym stanowisku. prosze o pomoc - kto ma racje? kadrowa czy ja i czy beda problemu z rejestracja w up.? prosze o wyrozumialosc - jestem tu nowa. pozdrawiam

od ponad roku bylam zatrudniona w zakladzie pracy. przez 3 mies ( okres probny) nie mialam najnizszej krajowej,po 3 mies podwyzszono mi pensje do najnizszej krajowej i otrzymalam uzupelnienie za 3 mies okresu probnego. po przepracowaniu pol roku zachorowalam i bylam na l4 182 dni ( okolo pol roku) dostawalam zasilek chorobowy z zus. moja choroba trwalo od pazdziernika do poczatku kwietnia. czyli takze na przelomie roku, od stycznia obowiazuje podwyzszona najnizsza krajowa. niedawno zostalam zwolniona z pracy i chce sie zarejestrowac w urzedzie pracy. nie wiem czy od stycznia zus placil mi w oparciu o "nowa" najnizsza krajowa czy ta stara i teraz nie wiem czy mam prawo do zasilku dla bezrobotnych. prosze o pomoc w tej kwestii pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Napisz konkretnie (daty od... do... - dzień/miesiąc/rok) w jakich okresach pracowałaś lub pobierałaś zasiłek i ile w tym czasie wynosiło brutto twoje wynagrodzenie lub zasiłek.

Ostatnia edycja:
Powrót