Wyjawienie majątku i przyjęcie przyrzeczenia

• Autor wątku Autor wątku inga190
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

inga190

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Z mojego powództwa toczy się proces o wyjawienie majątku i przyjęcie przyrzeczenia od wierzyciela. Proces trwa juz 2 lata. Wierzyciel prowadzi działalność gospodarczą ale nie odbiera korespondencji. Aktualnie sad mnie zobowiązał do ustalenia miejsca jego pobytu i wskazania adresu.Komornik również nic w tej sprawie nie zrobił. Co ja mam teraz robić??? Czy juz nie obowiazuje zasada 2 wezwania nie odebrane uważane są za doręczone???? Pomocy plisss

Chyba trochę pomieszałeś... Złożyłeś wniosek, a nie pozew, toczy się postępowanie, a nie proces, chodzi chyba o twojego dłużnika, ty jesteś wierzycielem...

Napisz sądowi, że dłużnik prowadzi DG pod adresem wskazanym w CEDIG, tylko nie odbiera korespondencji. Zwróć się o wydanie nakazu doprowadzenia przez policję.

Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Pomieszalam faktycznie, ja wierzyciel on dłużnik. Ale sad wie ze dluznik prowadzi dzialalność. A na ten nakaz doprowadzenia to mam pisac do sadu czy do policji?

Zwracasz się o wydanie nakazu do sądu. Swoją drogą dziwię się, ze sąd sam tego nakazu nie wydał. U mnie jest praktyka, że jeżeli dłużnik nie stawi się na drugie wezwanie, to doprowadza się go przez policję.

Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka

Powrót