wyjaz dziecka za granice

• Autor wątku Autor wątku corhydron
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

corhydron

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Przez kilka lat, zylem w konkubinacie z kobieta. Owocem tego zwiazku jest syn. Teraz moja ex wyszla za maz, i zamierza z mezem, i z dzieckiem wyjechac z kraju. W jaki sposob moge sobie zabezpieczyc widzenia z dzieckiem, chociaz kilka razy do roku?

A uznałes dziecko w urzedzie? jesli tak to mozesz nie zgodzic sie na wyjazd dziecka

z tego co sie zdazylem dowiedziec sam, jesli sie nie zgodze, to druga strona moze zlozyc dokumenty do sadu w tej sprawie i predzej czy pozniej i tak bede musial zgode podpisac... myslalem raczej o zabezpieczeniu sobie widzen z dzieckiem, ktore nosi moje nazwisko, place nan alimenty (dobrowolnie) i z ktorym staram sie widziec przynajmniej raz w tygodniu. TO PRZECIEZ MOJ SYN

I dlatego proponuje ,żebyś się z matką dziecka dogadał, bez nerwów i krzyków.Nie mozesz bronić jej tego ,że chce sobie ułożyć życie, wyjazd zagranice natomiast ograniczy tobie częsty kontakt z dzieckiem- więc może niech dziecko będzie z tobą dłużej np. miesiąc a potem z matką.Nie walczcie ze sobą ,tylko rozmawiajcie tak ,żeby dziecko na tym zyskało.Troche wiem jak to jest cięzko ale jeśli teraz znajdziecie wspólny język - to potem będzie to procentować na przyszłość waszego dziecka.

wiem... i tu jest problem, druga strona nie chce gadac, inaczej bym nie szukal innego rozwiazania. dziwne, bo do tej pory jakos sie dogadywalismy...

To proszę złożyć wniosek do Wydz. Rodz. i Nieletn. o uregulowanie kontaktów.

Powrót