Wyjazd Do Londynu

• Autor wątku Autor wątku grubciosc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grubciosc

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam!

Mieszkam w Londynie, planuje poleciec do Polski na kilka dni i wrocic samochodem(vanem) z jeszcze jedna osoba. Bedziemy przejezdzac przez Niemcy, Belgie,Holandie i Francje jak sie nie myle.

Moje pytanie dotyczy ile LEGALNIE paczek papierosow mozemy wziasc ze soba do Londynu, przejezdzajac przez tyle krajow?

oczywiscie te papierosy tylko na uzytek wlasny.

Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz.

ps. wiem ze jest zalozony podobny watek ale tam nie jest nic dokladnie opisane.

Ostatnia edycja:
Cytat ze strony MSZ, chodzi o Wlk. Brytanię:

'Alkohol i papierosy wwożone mogą być z terytorium państwa członkowskiego UE tylko do użytku osobistego. Jakkolwiek nie ma ściśle określonych limitów, to za ilości przeznaczone do użytku osobistego uznaje się: do 3200 sztuk papierosów, do 3 kg tytoniu, do 110 litrów piwa, do 90 litrów wina oraz do 10 litrów mocnego alkoholu"

Źródło

Dzieki za odpowiedz.

Najbardziej nie chodzi i o Wielka Brytanie lecz kracie jakie bede przekraczal jadac do niej.
Czyli Niemcy, Belgia, Holandia i Francja czy np jesli mnie zatrzymaja na rutynowa kontrole w niemczech z iloscia 3200 papierosow to jakie beda skutki? czy jest to dozwolone? czy poprostu powiedziec mam ze jade do UK i ze to dla mnie w tedy nie bedzie zadnego klopotu z panstwami wyzej wymienionymi?

Wystarczy sprawdzić na podanej przeze mnie wyżej stronie. Na teren Niemiec możesz wwieźć maksymalnie 800 szt. papierosów.
Nikogo nie będzie interesować gdzie jedziesz. Przebywasz na terenie kraju, jeżeli masz więcej niż dopuszczalna ilość ponosisz odpowiedzialność.

Dzieki wielki wlasnie o to mi chodzilo:)

jeszcze jedno pytanie bo nie moge znalesc.

800 szt. papierosow to chodzi na osobe tak? czy na pojazd? tzn ze jak bedzie nas 2 to mozemy 1.600 sztuk przewiesc czy 800?

Dzieki wielkie za pomoc:)

Teraz juz wszystko wiem:)

Powrót