wyjazd do USA - Jak i Co ?

• Autor wątku Autor wątku Marshall71
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marshall71

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam. Posiadam 18lat. W tym roku kończę szkołę.
Mam zamiar wyemigrować z tego kraju do USA.
Noo.. Niestety mam tam rodzinę które nie wie o moim, rodziców itd istnieniu.

Teraz nasuwa się pytanie, ponieważ jeżeli bym tam wyemigrował i bym pojechał do pracy to jest możliwość otrzymania mieszkania tak jakby tymczasowego do póki bym nie odłożył pieniędzy na wynajem ?

dzieki z góry!

Nie bardzo rozumiem, posiadasz zieloną kartę? Na jakiej wizie chcesz tam zostać? Kto Ci ma dać mieszkanie, z jakiej to racji niby ? Czy masz zapewnioną*tam prace? Czy jednak oczekujesz że nielegalnie sobie tam zostaniesz?

Nie, nie.
Chodzi mi o szanse jaka jest abym dostał wizę, a pracę mam zapewnioną np. przez firmę która wysyła ludzi za granicę. I czy jeżeli wizy nie mam mogę tam pracować na biało?

Aby pracować na ;bioło" musisz mieć albo wizę pracowniczą albo studencką albo zieloną kartę.

A ja mam male pytanie . Staram sie o wize do USA ale poniewaz wczesniej mieszkalam w Anglii przez 3 lata konsul chce" świadectwo o niekaralności" z Anglii tylko ze ja juz od 2 lat jestem w Polsce. Moze ktos wie jak zdobyc takie świadectwo, jakis link gdzie mozna to wszystko zalatwic bez potrzeby wyjazdu do Anglii ? Bardzo prosze o pomoc

Powrót