Wyjazd na wakacje a Wesele z przypadkiem koronawirusa

• Autor wątku Autor wątku no1dea
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

no1dea

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam,

interesuje mnie hipotetyczna sytuacja, gdy na Weselu, na które się wybieram zostanie stwierdzona obecność koronawirusa, a ja bezpośrednio po weselu wyjadę do Chorwacji na 2 tygodniowe wakacje.
- Czy rządy komunikują się między sobą i wymuszą na mnie kwarantannę w miejscu wakacji?
- Mogę zostać ściągnięty do Polski jakąś regulacją?

Próbowałem znaleźć jakiekolwiek informacje na ten temat w internecie, lecz nie udało mi się znaleźć żadnej wypowiedzi odnośnie takiego przypadku.

zażycz sobie, aby nie wpisywali cię na listę gości :) #Rodo

Treys napisał:

To tak łatwo nie działa.
Są pewne ograniczenia w prawach osób do dysponowania swoimi danymi osobowymi, zwłaszcza gdy przetwarzanie danych wynika z prawnego obowiązku.

Treys napisał:

Bardziej niż obejścia interesują mnie jednak możliwe skutki prawne. :) Np. czy może to być podciągnięte pod narażanie na niebezpieczeństwo, itp.

no1dea napisał:
Bardziej niż obejścia interesują mnie jednak możliwe skutki prawne. :) Np. czy może to być podciągnięte pod narażanie na niebezpieczeństwo, itp.

Jakie skutki jedziesz na wakacje i tyle.

forg napisał:
Z których może nie wrócić przez dłuższy czas niż mu sie wydaje. .

A z tym rodo to niby o co chodzi?

Jeśli będzie na tyle mało inteligentny że są się udupic to już jego sprawa, nikt nie wspomina o odszkodowaniach o nielegalnej kwarantannie nie będę się rozpisywać ale moja sprawa jest w toku i jest wysokie prawdopodobieństwo że otrzymamy odszkodowanie za 14 dni pracy ( płatne połowy pensji zagranicznej ) że względu na nielegalna kwarantanna względem konstytucji, sprawa jest aktualnie w TK.

Jasne. Jak na przykład zostaną odwołane wszystkie loty oraz zostaną zamknięte granice to faktycznie. Błyśnie inteligencją i wystrzeli się w kosmos by powrócić.
To co z tym rodo? Twierdzisz, że jak cię zaproszę na imprezę to nie mogę zrobić sobie listy gości?? Albo musze uwzględnić twoje żądanie nieumieszczania cię na niej?!?

forg napisał:
Jasne. Jak na przykład zostaną odwołane wszystkie loty oraz zostaną zamknięte granice to faktycznie. Błyśnie inteligencją i wystrzeli się w kosmos by powrócić.
To co z tym rodo? Twierdzisz, że jak cię zaproszę na imprezę to nie mogę zrobić sobie listy gości?? Albo musze uwzględnić twoje żądanie nieumieszczania cię na niej?!?

Właśnie o to w tym wszystkim chodzi, akurat moja sprawa dotyczy ( błędnego wymazu , opieszałości sanepidu , kontroli po już potwierdzonej kwarantannie, błędach w dokumentacji )

Treys napisał:
Właśnie o to w tym wszystkim chodzi,

Mógłbyś odpowiadać na pytania lub czytać to, co komentujesz? Ja pytam o rodo - użyłeś tego skrótu w swoim wpisie. Co chciałeś przekazać??
I jak to co piszesz ma się do twoich porad związanych z inteligencją?

forg napisał:
Mógłbyś odpowiadać na pytania lub czytać to, co komentujesz? Ja pytam o rodo - użyłeś tego skrótu w swoim wpisie. Co chciałeś przekazać??
I jak to co piszesz ma się do twoich porad związanych z inteligencją?

bez komentarza i dalszej dyskusji.

Czyli nie potrafisz się ustosunkować do swojego "prawnego" doradztwa. Autorowi pytania polecam zastanowić się i nie stosować się do porad tego użytkownika.

@no1dea

Nic się kolego nie martw możesz spokojnie jechać na wakacje, ja aktualnie mam wesele teraz w weekend i tak samo mam wylot za granice służbowo do USA.

Także jeśli ktoś będzie robił problemy odezwij się dam ci namiary na normalną znaną kancelaria adwokacka. Niestety tutaj na forum nie otrzymasz żadnych normalny odpowiedzi na twoje pytania ( działa zasada kopiuj -> wklej ) bez jakiejkolwiek analizy.

117334026_1478731515657220_1483668420565923666_o.jpg

""a w kwestii maseczek – na wyrażoną w art. 31 zasadę proporcjonalności ograniczania praw i swobód. Rozporządzenie nie może być podstawą ograniczenia tej wolności, należy to uczynić ustawowo – stwierdził sąd, art. 54 kodeksu wykroczeń uznając w tym wypadku za blankietową normę""

A co do wypowiedzi tego wyżej użytkownika polecam zastanowić się i nie stosować się do porad.

Ostatnia edycja:
Treys napisał:
Nic się kolego nie martw możesz spokojnie jechać na wakacje,

A kto napisał, że nie może??
Jechać póki co może. Ale czy wróci? Wtedy twoja cud kancelaria co zrobi? Przełamie granice?

@Treys. Zanim zaczniesz cytować rewelacje z demotów, przeczytaj wyrok SN z 2003 r. P 10/02.
Temat przerobiony już wcześniej.

Pytajnik 001 napisał:
@Treys. Zanim zaczniesz cytować rewelacje z demotów, przeczytaj wyrok SN z 2003 r. P 10/02.
Temat przerobiony już wcześniej.

Nie muszę, moja sprawa toczy się w TK. Jestem dobrej myśli :).

Kto się boi niech się zamknie w domu i czeka na lepsze jutro - tutaj prawo jest po stronie obywatela niestety a skoro nie walczysz - jesteś przegrany ( I dalej daj sobą pomiatać nie respektując żadnych konstytucyjnych zasad )

w Poniedziałek wylot do USA więc pozdrawiam was.

Ostatnia edycja:
Raczej nie szukam dróg umożliwiających batalię w sądzie... Chyba po prostu odwołamy naszą obecność na weselu, w moim odczuciu wiąże się z tym zbyt duże ryzyko i stres na wyjeździe.

Moje pytanie dotyczyło środków, jakie mogą być wobec nas zastosowane (obowiązkowa kwarantanna w Chorwacji?), a nie już samych argumentów do ewentualnej sprawy w sądzie.

Autorowi pytania polecam zastanowić się i nie stosować się do porad tego użytkownika :)

W każdym razie, na weselu nie było koronawirusa, na wakacje pojechaliśmy do Chorwacji i kompletnie nic się nie wydarzyło. Dziękuję za mniej lub bardziej wartościowe wypowiedzi.

Powrót