Wyjazd na wycieczke 1 dniowa na Słowacje z dzieckiem

• Autor wątku Autor wątku golec2604
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

golec2604

Użytkownik
Odpowiedzi
149
Chcielibyśmy jutro czyli 3 maja pojechac na wycieczke na Słowację. Na Słowacji pracuje mój szwagier oni tam nie maja na Słowacji długiego weekendu wiec moja siostra chciała by jechać do meża go odwiedzić wraz z dzieckiem, które obecnie jeszcze nie ma nawet 2 lat, brakuje pare miesiecy. Na wycieczke bym jechał: Ja (jako kierowca samochodu) siostra z dzieckiem i jedna lub 2 osoby dodatkowo. Co z dzieckiem może w jechac ze swoja mamą na słowacje???
w razie gdyby nie mogło a jednak pojechaliśmy i była kontrol kto weźmie odpowiedzialność w tedy za dziecko tylko jego mama czy wszysce osoby z samochodu?? (ja w tym przypadku byłbym tylko kierowca zęby ich obwieść)
prosze o pomoc???

Niestety, takie dziecko nie może wyjechać do Słowacji, musi posiadać swój dokument, dowód tymczasowy, lub paszport.

Ostatnia edycja:
ale gdybyśmy zaryzykowali i pojechali a nie było kontroli to by sie udało, ale co wtedy gdy by była kontrola, kto za to weźmie odpowiedzialność??? bo ja z nimi moge jechać, (bo bede kierowcą, bede ich woził) jeżeli ja nie bede miał żadnych konsekwencji to jak siostra ze szwagrem ryzykója to ich sprawa, ja moge jechac. Jak by to było podczas kontroli???

Można gdybać, nie podpowiadamy na forum jak omijać prawo.

nie chce omijać tylko chce wiedzieć kto weźmie za to odpowiedzialność.

Oczywiście zawsze odpowiadają rodzice dziecka, lub opiekunowie prawni.

Powrót