A
adasko25
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 33
Witam wszystkich
Po krótce opiszę swój problem.Jestem w separacji od roku czasu.Mamy 2 dzieci 14 lat i 11lat.Córka mieszka z ex a syn,młodsze dziecko ze mną.Opieka i miejsce zamieszkania zasądzone przez sąd.Przed rozpadem naszego związku Ojciec ex złożył wniosek o przyznanie nam zielonej karty.Miał to być wyjazd sponsorowany.Teraz przyszło potwierdzenie przyznania zielonej karty.Moje pytania:
1.Czy ex może wyjechać z dzieckiem na ten pobyt stały?
2.Czy jeśli wniosek był składany na nas dwoje czy będzie potrzebna moja zgoda na ten wyjazd w ambasadzie USA?
3.Syn oznajmił mi ze nie chce jechać,tak samo jak i ja.Czy w związku z brakiem chęci ma już całkowicie zamkniętą drogę do USA?
4.Czy mógłbym złożyć pismo i powiadomić Ambasadę USA w Polsce o zaistniałej separacji i jakie to przyniosło by konsekwencje?
Dziękuję za odpowiedzi
1.Czy ex może wyjechać z dzieckiem na ten pobyt stały?
2.Czy jeśli wniosek był składany na nas dwoje czy będzie potrzebna moja zgoda na ten wyjazd w ambasadzie USA?
3.Syn oznajmił mi ze nie chce jechać,tak samo jak i ja.Czy w związku z brakiem chęci ma już całkowicie zamkniętą drogę do USA?
4.Czy mógłbym złożyć pismo i powiadomić Ambasadę USA w Polsce o zaistniałej separacji i jakie to przyniosło by konsekwencje?
Dziękuję za odpowiedzi